Hrga prokomentirala svoju imovinsku karticu: Izrekla je vrlo zagonetnu rečenicu!

screenshot

Mirjana Hrga 16. je siječnja službeno postala savjetnicom Kolinde Grabar Kitarović, u roku je predala imovinsku karticu, a podatke s kartice objavila je većina medija u Hrvatskoj.

Naime, ona je proglašena savjetnicom Predsjednice za strateške politike i odnos s Hrvatskim saborom i Vladom RH, ima status dužnosnice i objava imovinskog stanja obavezna je po zakon. Plaća koju će dobivati doseže 16 i pol tisuća kuna.

Nakon velikog interesa medija za njenu imovinsku karticu, Hrga je na svom Facebook profilu objavila komentar na čitavu buru koju je ta kartica izazvala.

Njen komentar prenosimo u cijelosti: “Daj mi Bože da imam dovoljno, a da svi oko mene imaju više.

Uz silnu filozofiju što bi život trebao biti, a što politika, sve se u konačnici svede na tu jednu rečenica koja jedina jamči sretan život. Ne samo pojedinca nego i zajednice. Druge nema.



Politika ne bi trebala biti teška, pa onda ni sramotna djelatnost ako se okreneš čovjeku. Štoviše.

Pametan čovjek bi se trebao hraniti privilegijom da može pomoći, a ne sanjati da će politikom osnažiti vlastitu poziciju.

To bi trebala biti čast.
Ako je to njegov cilj.
Ako je čovjek, njegov život i dostojanstvo ispred papira.

Ali to onda podrazumijeva i hrabrost.
Realiziranost.
Slobodu od svega što bi te moglo ubiti.
I trenutak.

I zato ako umjesto čovjeka ipak kukavički poklekneš i izabereš drugo skrivajući se iza besmislenih odljuđenih i nerazumljivih formalnosti, ulagivanja, pothranjivanja taština, onda pristaješ da politika bude svrha sebi samoj.
Da frustrira.
Dok čovjek čeka.

Oholost i pohlepnost su njena suprotnost.
I siguran put u propast.”

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI