Hollande: “Sramotne i prijetvorne izjave Donalda Trumpa”

screenshot

Trump je ustvrdio da bi u napadima 13. studenog u Parizu bilo manje mrtvih da su žrtve imale oružje

Bivši francuski predsjednik Francois Hollande i njegov premijer Manuel Valls oštro su u subotu kritizirali izjave Donalda Trumpa koji je iskoristio atentate 13. studenoga 2015. u Parizu kao argument za pravo na posjedovanje vatrenog oružja.

Sramotne i prijetvorne izjave Donalda Trumpa puno govore o onome što on misli o Francuskoj i njezinim vrijednostima”, ocijenio je Francois Hollande u priopćenju.

Prijateljstvo naših naroda neće okaljati nepoštivanje i pretjerivanje. Sve moje misli su usmjerene na žrtve 13. studenoga”, dodao je bivši francuski predsjednik.

Nepristojan i nekompetentan, što reći?”, napisao je na Twitteru Manuel Valls uz poruku o izjavama Donalda Trumpa.

Američki predsjednik Donald Trump pružio je u petak bezuvjetnu potporu moćnom američkom oružnom lobiju, NRA-i, obećavši da će braniti pravo Amerikanaca na posjedovanje oružja, samo šest tjedana nakon najvećeg skupa u povijesti Sjedinjenih Država na kojemu se tražilo pooštravanje kontrole.



Trump je ustvrdio da bi u napadima 13. studenog u Parizu bilo manje mrtvih da su žrtve imale oružje pa to i ilustrirao “Te je ljude okrutno ubila manja skupina terorista koji su imali oružje. Imali su vremena i ubijali ih jednog po jednog. Bilo je ‘bum’ ovdje, ‘bum’ ondje”, rekao je predsjednik pokazujući rukom kretnju džihadista koji puca u žrtve.

Izražavam gađenje riječima Donalda Trumpa o atentatima 13. studenoga. Kršenje zakona, to je nepoštovanje”, napisao je također bivši premijer Bernard Cazeneuve, koji je bio ministar unutarnjih poslova u doba atentata.

No da je neki zaposlenik ili gost imao oružje, ili da je netko od vas iz pratnje bio ondje s oružjem uperenim u suprotnom smjeru, teroristi bi pobjegli ili bi bili ustrijeljeni i to bi bila potpuno druga priča”, rekao je Trump.

Trinaestog studenoga 2015. godine, 130 osoba je ubijeno i nekoliko stotina ranjeno u nizu atentata u Parizu i Saint-Denisu, blizu glavnog grada, za koje je odgovornost preuzela skupina Islamska država (IS) U koncertnoj dvorani Bataclan je ubijeno 90 osoba.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI