HNS-ov Vrdoljak odgovorio Čačiću i Marasu na prozivke!

Petar Glebov/PIXSELL

Vrdoljak je za drugačiju komunikaciju.

Ivan Vrdoljak u nedjelju je na 15. saboru Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata (HNS) izabran za predsjednika stranke a u ponedjeljak je pozvao HDZ na političku koordinaciju kako bi raspravili političke aktualnosti i prioritete u 2018. nakon čega bi razgovarao i s ostalim političkim akterima u zemlji.

Predsjednik HNS-a je, upitan kako očekuje ostvariti suradnju s ostalim političkim strankama jer je na Saboru HNS-a emitiran kratki film u kojem se “žestoko referira” na SDP i Most, rekao da je taj film bio prikazan članovima stranke da bi se vidjela atmosfera u kojoj su donijeli odluke koje su stabilizirale zemlju. Također, prikazan je i kao povijest i želja da se takvo što ubuduće ne ponovi, dodao je.

PLENKOVIĆ: ‘Vrdoljak tražio sastanak sa mnom? JEDNU STVAR nisam detektirao…’

Na pitanje kako komentira negativne izjave SDP-ovca Gordana Marasa u kojima je poručio HNS-ovim partnerima “neka im se Bog smiluje” te varaždinskog župana i predsjednika Narodne stranke – reformisti Radimira Čačića koji je rekao da će HNS biti “mali krpelj HDZ-a”, odgovorio je kako su izjave Čačića i Marasa potpuno iste. “Zastarjela politika. Trebamo se okrenuti drugačijim vremenima i komunikaciji. Trebamo dati osmjeh i nadu, ozbiljnost i posao i rezultat. S takvim riječima rezultata nikada”, poručio je.



 

ČAČIĆ O HNS-u: ‘Bit će kao mali krpelj, a kraj APOKALIPTIČAN!’

HNS spreman ići samostalno na izbore 

Predsjednik HNS-a, upitan o rezultatima istraživanja javnog mijenja po kojoj njegova stranka osvaja 1,3 posto potpore te boji li se da će se ‘utopiti’ u koaliciji s HDZ-om, podsjetio je i da su 2013. imali slični rejting kada su bili u koaliciji sa SDP-om u izvršnoj vlasti.

Kazao je i da će HNS na iduće izbore izaći samostalno, jer na terenu imaju dovoljno jakih ljudi. Stranku je, ustvrdio je, napustilo 3000 članova, a ušlo tisuću novih tako da sada HNS ima 40.123 člana.

Dodao je i da će tek razgovarati s Tomislavom Sauchom o članstvu u stranci. Upitan oko pritisaka vezanih uz obrazovanje i ratifikaciju Istanbulske konvencije, odgovorio je da kao liberali poštuju svaki različit stav koji nije na štetu drugoga. Vrdoljak je izrazio i žaljenje što Istanbulska konvencija nije ratificirana za vrijeme SDP-ove vlade 2015. godine jer sada to ne bi bila tema.

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI