‘Herojski vojnik kalifata napao je klub u kojem kršćani slave njihov bogohulni praznik’

screenshot/YouTube

Vlasti također vjeruju i kako je napadač iz srednje Azije

Islamska država preuzela je u ponedjeljak odgovornost za napad na noćni klub u Istanbulu u novogodišnjoj noći u kojem je poginulo 39 ljudi.

U nastavku operacija koje Islamska država provodi protiv Turske, “herojski vojnik kalifata napao je jedan od najpoznatijih noćnih klubova u kojem kršćani slave njihov bogohulni praznik”, kaže se u priopćenju IS-a.

Još uvijek nepoznati napadač otvorio je vatru u noćnom klubu Reina u noći na nedjelju, te je u kaosu koji je nastao uspio pobjeći i za njim se intenzivno traga.

Turski mediji ranije su javili kako “turske vlasti vjeruju kako je Islamska država odgovorna za napad” u novogodišnjoj noći u klubu Reina u kom je život izgubilo 39 osoba.

Vlasti također vjeruju i kako je napadač iz srednje Azije te kako je po nacionalnosti Uzbekistanac ili Kirgistanac. Tako izvještavaju pro-vladine novine Karar i Hurriyet.



Policija je način napada povezala sa napadom izvršenim u zračnoj luci Ataturk prošle godine koji je odnio velik broj žrtava, te istražuju je li isti ogranak ISIL-a izvršio oba napada.

Podsjetimo, napadač koji je još uvijek u bijegu je najprije na ulazu ubio policajca i zaštitara te je potom ušao u klub u kom se nalazilo između 500 i 600 osoba.

(VIDEO) NOVI DETALJI KRVOPROLIĆA! Turske vlasti ne otkrivaju tko stoji iza napada, policija potvrdila: ‘Pronašli smo prve dokaze’

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI