HDZ-ov kandidat za ličkog župana zaboravio prijaviti sat od 60.000 kuna

screenshot

Dužnosnici su prema zakonu u imovinskoj kartici dužni prijaviti svaku pokretninu vredniju od 30.000 kuna, no Kustić ovaj sat nije prijavio do upita N1 Televizije.

U Ličko-senjskoj županiji ovu nedjelju održat će se prijevremeni izbori. Na njima će se voditi neizvjesna borba između aktualnog župana Darka Milinovića i saborskog zastupnika Marijana Kustića, koji predvodi listu HDZ-a.

Potencijalna nevolja, u obliku skupocjenog sata, pojavila se za Marijana Kustića. N1 piše kako je Kustić vlasnik sata Panerai Luminor GMT, čija je cijena 7.500 dolara, odnosno oko 49.000 kuna (bez poreza), što se vidi i na službenim stranicama proizvođača. Dužnosnici su prema zakonu u imovinskoj kartici dužni prijaviti svaku pokretninu vredniju od 30.000 kuna, no Kustić ovaj sat nije prijavio do upita N1 Televizije.

– Istina je da posjedujem navedeni ručni sat koji sam dobio kao poklon 2017. godine. S obzirom da sam sat dobio kao poklon od obitelji, nisam bio svjestan njegove točne vrijednosti i obveze da ga unesem u svoju imovinsku karticu. Žao mi je zbog toga, a hvala g. Krešiću što mi je na nju ukazao u telefonskom upitu 27. veljače. Nakon što mi je skrenuta pozornost na tu činjenicu i nakon što sam postao svjestan ove pogreške, napravio sam odgovarajuću korekciju u svojoj imovinskoj kartici što je vidljivo iz dokumentacije koju Vam dostavljam u privitku, odgovorio je Kustić.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI