HDZ O JURETIĆ I NJENOJ PRIJAVI ZA POSAO: ‘Nije politički podobna iako je sve uvjete zadovoljila’

screenshot

Novi će se natječaj raspisati oko Nove godine

Među dvoje kandidata koji su se javili na javni natječaj Primorsko- goranske županije bila je i Bernardica Juretić, nekadašnja časna sestra i bivša HDZ-ova ministrica socijalne skrbi, prenosi RTL.

No, natječaj je iznenada poništen.

HDZ tvrdi “Juretić nije politički podobna iako je sve uvjete zadovoljila.”

“U županijskim ustanovama čiji je osnivač Primorsko-goranska županija je 6100 zaposlenih koje kontroliraju čeličnom šakom i gdje ne može ući nitko tko nije dobio odobrenje, tko nije član SDP-a ili SDP-ove koalicije, to je upravo razlog zašto Bernardica nije mogla proći jer se s njom ne bi moglo upravljati” rekao je županijski vijećnik HDZ-a Dinko Beaković.

Juretić os čitavom slučaju misli: “Ja bih si to nekako tako opravdala jer ne vidim drugog razloga i taj upit sam i poslala na županijski ured za zdravstvo i socijalnu skrb i na kabinet, tražila sam očitovanje.”



Pročelnica županijskoga Upravnoga odjela za socijalnu politiku Dragica Marač rekla je: “Natječaj je poništen drugi put zaredom, ne znam zašto takva buka nije bila tijekom proteklog natječaja, meni je svaki kandidat jednako važan i jednako vrijedan, nečije reference je li bio ministar ili će biti, doista mi ne igraju ulogu.”

Rekli su kako će do ožujka korisnici ući u novi rapski dom, a pravnik županije imenovan je za v.d. ravnatelja koji će dotad sve voditi.

“Da bi o tome razgovarali da je nešto politički pripremljeno, onda bismo tog gospodina iz PGS-a za kog oni tvrde da je naš kandidat, imenovali u prošlom mandatu kad se isti bio javio” dodala je Marač.

Novi će se natječaj raspisati oko Nove godine, a Bernardica Juretić kaže: “Nisam sigurna hoću li se na njega javiti jer ne želim dvaput gledati isti politički film.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI