Hasanbegoviću se ne sviđaju Bandićevi potezi: Svašta mu je rekao

screenshot

Saborski zastupnik Neovisnih za Hrvatsku Zlatko Hasanbegović za RTL je iskritizirao Milana Bandića, zagrebačkog gradonačelnika čijem je klubu zastupnika u Saboru u posljednje vrijeme pristupilo više zastupnika. Posljednja među prebjezima jest dugogodišnja SDP-ovka Milanka Opačić.

“Javnosti je promaknuo jedan detalj, koja je geneza nastanka toga kluba, koji je u osnovi sakupljalište političkog otpada. Supstrat toga kluba čine zastupnici nacionalnih manjina i o tome se nikada nije govorilo. Neki od njih su zlorabili poslovničku mogućnost i doveli sebe u privilegiranu poziciju da su istovremeno članovi dvaju saborskih klubova, što nijednom drugom zastupniku nije omogućeno. Ovdje se ne radi samo o kameleonstvu, ovdje ima jasnih elemenata, ovdje je riječ o političkoj korupciji. Ovdje se ne okupljaju politički istomišljenici. Budući da Bandićeva stranka nema ni ideologiju ni vrijednosti, ti ljudi se okupljaju radi interesa. U pozadini toga interesa stoji politička moć gospodina Bandića koju on crpi iz zloporabe položaja zagrebačkog gradonačelnika i čovjeka koji bez bilo kakvih ograničenja raspolaže milijardama. Parafrazirat ću Stipu Mesića – idimo tragom novca. Potražimo poveznicu između određenih financijskih dotacija koje idu iz Grada prema nekim manjinskim udrugama, manifestacijama, pokroviteljstvima i onda ćete imati odgovor što adi zastupnik mađarske, romske ili neke druge manjine u Bandićevom klubu”, rekao je Hasanbegović.

Kritizirao ga je i zbog susreta s kontroverznim srpskim političarem Draganom Markovićem Palmom, kojeg je nazvao političkim blizancem gospodina Bandića i dodao: “Ovdje je pogaženo, ne ljudsko i političko dostojanstvo Milana Bandića, to je njegova stvar, nego je pogaženo, političko i nacionalno dostojanstvo hrvatskog naroda”.

Komentirao je i odličje koje je ruski predsjednik Vladimir Putin uručio Milanu Bandiću: “Neću ulaziti u motive jedne velike i ozbiljne države da daje odličje Bandiću. Samo ću podsjetiti na jednu stvar, i time ću reći što mislim o onome tko daje i onome tko prima odličje, prije malo vremena isto ovo odličje je dobio notorni Milorad Dodik, Ivica Dačić, Šešeljev šegrt Tomislav Nikolić i poznati Emir Kusturica. Ne mogu zamislit da na svojim prsima nosim značku, a kamoli odličje koje su dobili ti ljudi”.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI