Hasanbegović otkrio kako su neki od Hrvatskih suverenista bili spremni biti dio Plenkovićeve većine

screenshot

Zlatko Hasanbegović, saborski zastupnik stranke Neovisni za Hrvatsku, gostovao je na N1 televiziji i među ostalim komentirao zašto nisu na EU izbore išli s Hrvatskim suverenistima.

Na pitanje koja je ključna razlika između Neovisnih za Hrvatsku i Suverenista, Hasanbegović je za N1 odgovorio:

“Dvije su temeljne razlike. Postoje stanovite političke biografije, svi mi sudjelujemo u javnom životu i znamo kako se postupalo u pojedinim situacijama. Ključna politička razlika koja je odredila ne samo naše odnose, već ukupnu arhitekturu hrvatske politike nastupila je kad je gospodin Plenković pristupio takozvanom preslagivanju i umjesto novih izbora sastavio ovu trgovačku protunarodnu hrvatsko-srpsku koaliciju.

Mi smo odbili sudjelovati u tome. Iz toga je proizašla i naša politička akcija. Ljudi koji čine danas sukus liste koju spominjete, bili su sastavni dio te saborske većine. Ispada, da nije bilo Istanbulske konvencije i problema ratifikacije, da bi oni danas i dalje bili dio ove saborske većine. Uvažavajući važnost Istanbulske konvencije, ta činjenica da se je spremno zbog različitih sinekura biti dio Plenkovićeve trgovačke većine je presudna činjenica o kojoj trebaju suditi birači”.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI