HAK: Vozači oprez kolnici i dalje mokri i skliski, moguća poledica

0
217
Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Na našim prometnicama, posebice u priobalju gdje je i blaža klima, uz povoljne vremenske uvjete očekujemo i veći broj sudionika u prometu na dva kotača

Zbog očevida prometne nesreće na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Jakuševec i Kosnica (32.km) u smjeru istoka treba voziti oprezno. Vozila su na zaustavnom traku.

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Loading...

Za sav promet zatvorene su ceste (zbog radova):

 • DC75 u Karigadoru, Taru i na dionicama Vodnjan – Pula te Zambratija-Umag kod ulaza u kamp Stella Maris;

 • DC206 Hum na Sutli-Kostel;

 • ŽC 6014 Visočane-Poličnik;

 • ŽC 6034 Knin-Plavno u mjestu Radljevac (zbog odrona).

24.siječnja u 10:00 i 14:00 sati zbog miniranja u mjestu Lovran za potrebe izgradnje tregovačkog centra kratkotrajno će se prekidati promet.

Do 27. siječnja u 15,00 sati Jadranska magistrala (DC8) u Primoštenu, na predjelu Tepli Bok, zatvorena je za teretna vozila i autobuse. Obilazak: Dolac-Podgreben-Primošten, i obrnuto.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj 24./25. siječnja od 20 sati od 05 sati bit će zatvorena dionica između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera, zbog redovitog održavanja u tunelima. Obilazak je starom cestom DC1 između čvorova Trakošćan i Krapina.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema, na cestama: DC42 Poljanak (g.ž.KA) – Poljanak (g.ž.LS) i ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Do 22.veljače od 8 do 16 sati (svakodnevno, uključujući subote i nedjelje) bit će zatvorena županijska cesta ŽC5113 Križpolje-Glibodol-Lička Jasenica, zbog razminiranja. Promet se propušta 15 minuta svakog punog sata.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

 • DC1 na dionici Točak-Hrvatski Blagaj;

 • DC2 u Vukovaru u Ulici Priljevo;

 • Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestima Murvica Gornja, Slano i Klek, od mosta Bistrina (DC8) do raskrižja sa DC414 za Pelješac, kod raskrižja za groblje Dubac;

 • DC31 u mjestu Kravarsko (vozi se jednim trakom, zbog klizišta od 15. siječnja 2018.god.);

 • DC32 kod mjesta Smrečje (kod Čabra);

 • DC46 Đakovo-Budrovci;

 • DC66 Pula-Most Raša u naselju Marčana;

 • DC206 Valentinovo-Krapina.

Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana, uz dobru vidljivost, voze sa upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, zbog zimskog računanja vremena.

Na našim prometnicama, posebice u priobalju gdje je i blaža klima, uz povoljne vremenske uvjete očekujemo i veći broj sudionika u prometu na dva kotača. Za najugroženiju skupinu sudionika u prometu (motocikliste, mopediste i bicikliste) kalendarska godišnja doba nisu ograničavajući faktor kretanja već meteorološki uvjeti pa ostale sudionike u prometu pozivamo na pojačan oprez. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.