HAK: Vozači oprez kiša i magla usporavaju i ometaju promet

0
219
Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana, uz dobru vidljivost, voze sa upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, zbog zimskog računanja vremena

Kolnici su mokri i skliski mjestimice u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Istri, Lici i Dalmaciji. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru, ima je i na na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Oštrovica i tunela Tuhobića. Vozačima savjetujemo da poštuju ograničenja brzine na pojedinim dionicama, prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i održavaju sigurnosni razmak između vozila.

02. veljače od 9:00 do 15:00 sati na autocesti A1 u zoni čvora Skradin zbog razminiranja bit će zatvoreni ulazni i izlazni krak na čvoru Skradin, a promet autocestom u oba smjera teći će nesmetano. Promet s autoceste prema Skradinu preusmjerava se na čvoru Šibenik na državnu cestu DC33. Planirano vrijeme trajanja radova je do srijede, 7. veljače 2018. godine.

Loading...

Zbog razminiranja od 08:00 do 16:00 sati županijska cesta ŽC5113 Križpolje-Glibodol-Lička Jasenica zatvara se za promet, a vozila se propuštaju svakog punog sata po 15 minuta (do 22. veljače).

Za sav promet zatvorene su ceste (zbog radova):

  • DC75 u Karigadoru, Taru i na dionicama Vodnjan – Pula te Zambratija-Umag kod ulaza u kamp Stella Maris;

  • DC206 Hum na Sutli-Kostel

  • ŽC 6014 Visočane-Poličnik;

  • ŽC 6034 Knin-Plavno u mjestu Radljevac (zbog odrona).

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

  • DC2 u Vukovaru u Ulici Priljevo;

  • Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestima Murvica Gornja, Slano i Klek, od mosta Bistrina (DC8) do raskrižja sa DC414 za Pelješac, kod raskrižja za groblje Dubac;

  • DC31 u mjestu Kravarsko (vozi se jednim trakom, zbog klizišta od 15. siječnja 2018.god.);

  • DC32 kod mjesta Smrečje (kod Čabra);

  • DC46 Đakovo-Budrovci.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na županijskoj cesti ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana, uz dobru vidljivost, voze sa upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, zbog zimskog računanja vremena.

Na našim prometnicama je velik broj motociklista, mopedista i biciklista, pa ostale sudionike u prometu pozivamo na pojačan oprez. Vozače pozivamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze i ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.