HAK: Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama

screenshot

Pojedine ceste zatvorene su zbog radova

Na većini cesta vozi se bez posebnih ograničenje osim na dionicama gdje su u tijeku radovi. Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama.

Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

IZVANREDNE SITUACIJE I OGRANIČENJA NA CESTAMA:

A1 ZAGREB-SPLIT-PLOČE

  • Životinja (uočen je pas) na autocesti A1 pred odmorišta BRINJE. Molimo korisnike za dodatan oprez.
  • Teretno vozilo u kvaru na 89+500 km između čvora BRINJE i čvora OGULIN u smjeru Zagreba. Molimo vozače za dodatan oprez.

A4 GORIČAN-ZAGREB



  • Prometna nesreća na autocesti A4 na 30+400 km između čvora VARAŽDIN i čvora LUDBREG u smjeru Goričana. Vozilo se nalazi na zelenoj površini.

DC1 ZAPREŠIĆ-ZABOK

  • DC1 Zaprešić-Zabok u visini mjesta Jakovlje, zbog teške prometne nesreće prekinut promet. Obilazak je lokalnim cestama.

Do 31. prosinca za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona zatvorena je državna cesta DC34 Slatina-Donji Miholjac-Valpovo-Josipovac. Obilazak: Donji Miholjac (DC53)-Velimirovac (DC515)-Našice-DC2 prema Osijeku i obrnuto.

NAJAVA RADOVA

21./22. ožujka od 22:00 do 01:00 na autocesti A1 u tunelu Sveti Rok (225+053 km) u smjeru Zagreba, prekidat će se promet četiri puta po maksimalno 15 minuta, zbog radova.

Od 15. studenog 2018. godine do 15. travnja 2019. godine obvezna je upotreba zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. Više na: https://www.hak.hr/vijest/842/obvezna-zimska-oprema-2018.

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu se očekuje veći broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana, uz dobru vidljivost, voze s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, zbog zimskog računanja vremena.

Na snagu je stupio novi Pravilnik o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila čija najveća dopuštena masa premašuje 7,5. (NN 20/2019). Više o Pravilniku možete naći na stranicama Narodnih novina na poveznici https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2019_02_20_426.html. Kartu s javnim cestama objavit ćemo u sklopu HAK-ove Interaktivne karte.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI