HAK: Mokri i skliski kolnici te poledica i magla ometaju promet u većem dijelu zemlje

0
296
Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Na dionicama autocesta s maglom vozi se uz ograničenje brzine

Zbog niskih temperatura moguća je poledica na cestama u unutrašnosti, osobito na mostovima i nadvožnjacima. Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Istri. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju u središnjoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru, Lici i Slavoniji. Na dionicama autocesta s maglom vozi se uz ograničenje brzine. Magle ima na autocesti A1 između Zagreba i Karlovca te između čvorova Otočac i Skradin, autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Oštrovica i tunela Tuhobića te na autocesti A10 između čvorova Čarapine i Ploče.

Vozače pozivamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila.

Loading...

Zbog razminiranja zatvara se:

 • od 09,00 do 15,00 sati ulazni i izlazni krak na čvoru Skradin, na autocesti A1 te pristupna cesta do raskrižja s državnom cestom DC56 (do 07. veljače);

 • županijska cesta ŽC5113 Križpolje-Glibodol-Lička Jasenica svakodnevno 8 do 16 h, vozila se propuštaju svakog punog sata po 15 minuta (do 22. veljače).

Jadranska magistrala (DC8) u Primoštenu, na predjelu Tepli Bok, zatvorena je za teretna vozila i autobuse. Obilazak: Dolac-Podgreben-Primošten.

Za sav promet zatvorene su ceste (zbog radova):

 • DC75 u Karigadoru, Taru i na dionicama Vodnjan – Pula te Zambratija-Umag kod ulaza u kamp Stella Maris;

 • DC206 Hum na Sutli-Kostel;

 • ŽC 6014 Visočane-Poličnik;

 • ŽC 6034 Knin-Plavno u mjestu Radljevac (zbog odrona).

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

 • DC2 u Vukovaru u Ulici Priljevo;

 • Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestima Murvica Gornja, Slano i Klek, od mosta Bistrina (DC8) do raskrižja sa DC414 za Pelješac, kod raskrižja za groblje Dubac;

 • DC31 u mjestu Kravarsko (vozi se jednim trakom, zbog klizišta od 15. siječnja 2018.god.);

 • DC32 kod mjesta Smrečje (kod Čabra);

 • DC46 Đakovo-Budrovci.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na županijskoj cesti ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana, uz dobru vidljivost, voze sa upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, zbog zimskog računanja vremena.

Na našim prometnicama je velik broj motociklista, mopedista i biciklista, pa ostale sudionike u prometu pozivamo na pojačan oprez. Vozače pozivamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze i ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.