HAK: Magla i poledica usporavaju vožnju u središnjoj Hrvatskoj i Dalmaciji

0
257
Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana, uz dobru vidljivost, voze sa upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, zbog zimskog računanja vremena

Zbog predmeta na kolniku na autocesti A1 poslije čvora Karlovac u smjeru Zagreba, na 35. km, vozi se uz ograničenje brzine.

Zbog niskih temperatura tijekom jutra moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u središnjoj Hrvatskoj i Dalmaciji, na autocesti A1 između Zagreba i Karlovca, tunela Mala Kapela i čvora Otočac te između Posedarja i Pirovca.

Loading...

Vozačima savjetujemo da poštuju ograničenja brzine na pojedinim dionicama, prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Za sav promet zatvorene su ceste (zbog radova):

 • DC75 u Karigadoru, Taru i na dionicama Vodnjan – Pula te Zambratija-Umag kod ulaza u kamp Stella Maris;

 • DC206 Hum na Sutli-Kostel;

 • ŽC 6014 Visočane-Poličnik;

 • ŽC 6034 Knin-Plavno u mjestu Radljevac (zbog odrona).

Od 25. do 27. siječnja u 10:00 i 14:00 sati zbog miniranja u mjestu Lovran za potrebe izgradnje trgovačkog centra kratkotrajno će se prekidati promet.

Do 27. siječnja u 15,00 sati Jadranska magistrala (DC8) u Primoštenu, na predjelu Tepli Bok, zatvorena je za teretna vozila i autobuse. Obilazak: Dolac-Podgreben-Primošten, i obrnuto.

25. siječnja od 08:00 do16:00 sati, na autocesti A7, zbog radova bit će zatvoren vozni trak na dionici čvor Draga – čvor Sv.Kuzam u smjeru Sv.Kuzam i vozni trak između čvorova Draga i Orehovica čvor D od izlaza s DC404 u smjeru čvora Orehovica.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema, na cestama: DC42 Poljanak (g.ž.KA) – Poljanak (g.ž.LS) i ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Od 08:00 do 16:00 sati (svakodnevno, uključujući subote i nedjelje) zatvara se županijska cesta ŽC5113 Križpolje-Glibodol-Lička Jasenica, zbog razminiranja. Promet se propušta 15 minuta svakog punog sata.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

 • DC1 na dionici Točak-Hrvatski Blagaj;

 • DC2 u Vukovaru u Ulici Priljevo;

 • Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestima Murvica Gornja, Slano i Klek, od mosta Bistrina (DC8) do raskrižja sa DC414 za Pelješac, kod raskrižja za groblje Dubac;

 • DC31 u mjestu Kravarsko (vozi se jednim trakom, zbog klizišta od 15. siječnja 2018.god.);

 • DC32 kod mjesta Smrečje (kod Čabra);

 • DC46 Đakovo-Budrovci;

 • DC66 Pula-Most Raša u naselju Marčana;

 • DC206 Valentinovo-Krapina.

Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana, uz dobru vidljivost, voze sa upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, zbog zimskog računanja vremena.

Na našim prometnicama, posebice u priobalju gdje je i blaža klima, uz povoljne vremenske uvjete očekujemo i veći broj sudionika u prometu na dva kotača. Za najugroženiju skupinu sudionika u prometu (motocikliste, mopediste i bicikliste) kalendarska godišnja doba nisu ograničavajući faktor kretanja već meteorološki uvjeti pa ostale sudionike u prometu pozivamo na pojačan oprez. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.