HAK: Kolone prema moru, kolnici skliski

0
211
Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

Zbog prometne nesreće u tunelu Brezovica na autocesti A2 Zagreb-Macelj, zatvorena je za sav promet dionica između čvorova Đurmanec i Krapina u smjeru Zagreba

Zbog prometne nesreće u tunelu Brezovica na autocesti A2 Zagreb-Macelj, zatvorena je za sav promet dionica između čvorova Đurmanec i Krapina u smjeru Zagreba, izvjestio je HAK.

Upozorava se na vrlo gust promet na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Lučko i Bosiljevo u smjeru mora, vozi se u kolonama uz zastoje.

Loading...

KOLONE SU:

AUTOCESTA A3 BREGANA-LIPOVAC

  • na zagrebačkoj obilaznici prema naplati Lučko iz smjera Jankomira kolona je oko 2 km, a iz smjera Buzina oko 6 km;
  • pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona je na izlasku iz Hrvatske oko 2 km.

AUTOCESTA A4 GORIČAN-ZAGREB

  • pred naplatom Sveta Helena u smjeru Zagreba kolona je oko 500m.

AUTOCESTA A7 GP RUPA-DIRAČJE

  • na naplati Rupa u smjeru Rijeke kolona je oko 2 km.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila).

Tijekom dana vrlo gust promet uz zastoje i povremenu vožnju u kolonama očekuje se na važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče , A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb, A7 GP Rupa-Diračje, na Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj obilaznici (A7), državnoj cesti DC1, Jadranskoj magistrali (DC8), na otoku Krku i Krčkom mostu, u trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza.

Oprezno treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima mjestimice u Gorskom kotaru, Lici i Istri, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Savjetujemo vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Tijekom vikenda i povodom blagdana Velike Gospe, zabrane za teretna motorna vozila na pojedinim cestama u Istri i priobalju iznad 7,5 t bit će:
• subota, 12. kolovoza od 04 do 14 sati;
• nedjelja, 13. kolovoza od 12 do 23 sata;
• ponedjeljak, 14. kolovoza od 15 do 23 sata i
• utorak, 15. kolovoza od 14 do 23 sata.
Zabrane nema na autocestama niti na DC1 (Lička magistrala).