HAK: Kolnici su mokri i skliski, postoji opasnost od odrona

ilustracija

Magla, mjestimice vrlo gusta, smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru

Zbog prometne nesreće na autocesti A4 Goričan-Zagreb na 95+500 km između čvorova Kraljevečki Novaki i Ivanja Reka u smjeru Zagreba, savjetujemo vozačima da voze opreznije.

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski. Mogući su odroni. Magla, mjestimice vrlo gusta, smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru, a ima je i na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče između Bosiljeva i tunela Mala Kapela te A6 Rijeka-Zagreb između vijadukta Bukovo i tunela Tuhobić te između tunela Rožman Brdo i Veliki Gložac. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na snagu je stupio novi Pravilnik o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila čija najveća dopuštena masa premašuje 7,5. (NN 20/2019). Više o Pravilniku možete naći na stranicama Narodnih novina na poveznici https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2019_02_20_426.html. Kartu s javnim cestama objavit ćemo u sklopu HAK-ove Interaktivne karte.

 

Facebook Comments



Loading...
DIJELI