Grmoja odbio sjesti, Jandroković ga izbacio poručivši: Ja ne glumatam kao Vi!

screenshot

Nakon toga je proglašena 10-minutna stanka

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u četvrtak je zatražio od saborske straže da iz sabornice udalji zastupnika Mosta Nikolu Grmoju nakon prepirke oko polusatne stanke zbog prosvjeda edukacijskih rehabilitatora.

Za pola sata ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja započet će prosvjed edukacijskih rehabilitatora kojima su oduzeta prava i u ime Mosta tražim stanku od pola sata kako bismo se konzultirali oko tih događanja”, zatražio je Grmoja od Jandrokovića tijekom rasprave o Zakonu o najmu stanova.

Jandroković mu to nije dopustio rekavši da će u 13 sati imati poslovničku priliku za slobodni govor. Grmoja je, međutim, ustrajavao u svojim zahtjevima, obrazlažući kako je “prosvjed sada, a ne kasnije” te je Jandrokoviću rekao da ga nije briga za te ljude.

Briga me je i vjerojatno više nego vas, ali ne glumatam kao vi”, uzvratio mu je Jandroković, dao mu opomenu i zamolio ga da sjedne. “Neću sjesti dok mi ne dopustite da kažem…”, ustrajavao je Grmoja preko ugašenog mikrofona. Jandroković je potom pozvao stražu da ‘mostovca’ izvede iz Sabornice te proglasio 10-minutnu stanku.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI