Grafit ‘Bože, vrati nam NDH’ cijelo ljeto usred Šibenika

ŠibenikIn

Grafit ‘Bože, vrati nam NDH’ cijelo ljeto stoji ispisan na putu za šibensku tvrđavu Barone na stijeni pokraj kapelice sv. Jakova, a iako gradski komunalci neprimjereni grafit cijelo ljeto nisu uklonili, kažu da će to biti obavljeno danas tijekom dana.

‘Mi nemamo strojeve za uklanjanje grafita. Dao sam nalog da se to izbriše, odnosno angažirali smo tvrtku koja će doći izbrisati grafit i to danas tijekom dana. Ni mi ni Zeleni grad nemamo strojeve za te radove, tako da smo angažirali tvrtku koja će to obaviti’, kazao je za Šibenik IN pročelnik gradskog komunalnog odjela Miroslav Lucić.

Grafit je ispisan u samom centru grada i ovo su ga ljeto sigurno vidjeli brojni turisti na putu za tvrđavu Barone. Ipak, akcija čišćenja stijene organizirana je tek danas.

‘Ma ovo je sramota, da cijelo ljeto tu stoji ovaj poziv na obnavljanje fašističke države. Živim u blizini i tu svaki dani prolazi stotine turista, a zamislite kakav dojam ostavljamo s ovakvim natpisima. Nije mi jasno koliko vremena treba komunalcima da to počiste’, kaže jedan Šibenčanin koji živi u blizini spornog grafita.

Kako najavljuje direktor Novica Ljubičić, tvrtka Zeleni grad sljedeće će godine nabaviti stroj za uklanjanje grafita s fasada i drugih površina pa će ta djelatnost prijeći u njihovu nadležnost tako da bi uklanjanje grafita trebalo ići brže i bez puno komplikacija, javlja Šibenik IN.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI