Grabar-Kitarović o svojoj temi doktorata: “Ovo je podmetanje”

screenshot

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović odgovorila je na medijske napise kako piše doktorat na temu koja je već obranjena kod njenog mentora.

“Ovakve insinuacije pokušaj su političke diskreditacije, a ponajviše teška uvreda u znanstvenoj zajednici – posebice Fakultetu političkih znanosti, gdje je tema moje disertacije prošla potreban verifikacijski postupak, a predstoji i dodatna verifikacija na razini sveučilišta. Obrana radnje, kao i sama radnja, bit će dostupna široj javnosti za daljnje analize, a spremna sam već i u ovoj fazi javno objaviti nacrt doktorske radnje koji sam obranila pred komisijom”, poručila je Grabar Kitarović za tportal.

Podsjetimo, Magistrica Bernardka Prašnikar na ljubljanskom je Fakultetu za društvene znanosti 2014. obranila magistarski rad pod nazivom “Koncept odgovornosti za zaštitu i njegova upotreba na primjeru Libije”. Naslov doktorske disertacije Kolinde Grabar-Kitarović jest “Odgovornost za zaštitu (R2P): koncepti, izazovi, ograničenja i naučene lekcije (Libija)”, javio je Jutarnji.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI