GOTOVO JE! Milanović kreće u napad na Kolindu: Računa na Gotovinu!

Facebook

 

Ovih se dana uvelike raspravlja o predsjedničkim izborima, a aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović po pitanju kandidature, kako za sada stvari stoje još uvijek nije donijela konačnu odluku. No, dok predsjednica kalkulira i analizira koje su joj šanse, njezin veliki konkurent i jedan od najljućih rivala bivši premijer Zoran Milanović po svemu sudeći kreće u kampanju.

Premda ni Milanović još nije oslužbenio svoje političke planove znakovito je njegovo sve češće pojavljivanje u javnosti, kao i komentiranje javnosti zanimljivih tema. Jedan od posljednjih događanja na kojem se bivši premijer uslikao bilo je druženje HSS-ovaca koji su se prisjetili Stjepana Radića. Možda bi ovaj događaj bio tek protokolaran da se ne znaju Milanovićeve ambicije za povrat u političku arenu, a priča se kako mu je poseban gušt i cilj obračunati se s aktualnom peticom države te je pobijediti, osobito u sučeljavanjima.

Činjenica jest da Grabar-Kitarović j ovom času nema realne i objektivne konkurencije. Istovremeno i ljevica je rastrojena, a istodobno s te se fronte vrlo intenzivno zaziva Milanovićev povratak jer mnogi mora da su zaboravili da veliki dio onoga s čime se Bernardić danas Bori dopire upravo od njega. Ako se odluči kandidirati Milanović bi mogao u svoj tim privući ekipu iz Glasa koja će mu dati potporu. Da je Milanović dobar kandidat za predsjednika javno je dao do znanja i Krešo Beljak a u svemu tome najveća je nepoznanica hoće li ga u slučaju kandidature podržati Bernardić ili pak u utrku kreće kao nezavisan kandidat.

Bilo kako bilo, šansi ima osobito kada se znade da je dio Milanovićeve strategije taj da zagrabi glasove sa svih strana pa u bitci za šefa države računa na potporu prijatelja Ante Gotovine, dok bi mu financijsku injekciju trebao ubrizgati general Čermak.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI