Glasnović: Htio bih Kinezima čestitati godinu svinje, nadam se da su iz zatvora izvadili pjevače iz Imotskog

screenshot

Saborski zastupnik iz Kluba Neovisnih za Hrvatsku Željko Glasnović iskoristio je temu hrvatskog zdravstva da čestita kinesku Novu godinu, ‘godinu svinje’.

“Kakvo je zdravstveno stanje hrvatske nacije? Mentalno zdravlje nam ubijaju porno-pesimisti, nehrvatski mediji i komunisti koji nas žele dovesti do suicida. No danas želim pričati o fizičkom zdravlju. Razgovarao sam s liječnicima o stanju na terenu. Kažu da 80 posto pacijenata dolazi nepotrebno. Nekima je dosadno, neki zaborave doći po nalaze pa dođu u tri ujutro. Neki se ‘naderu vatrene vode’ pa maltretiraju liječnike. Na programe rane prevencije nitko ne dolazi”, rekao je Glasnović na početku izlaganja u Saboru.

Zastupnik Neovisnih za Hrvatsku komentirao je i stanje zdravstva u bivšoj Jugoslaviji. “A u onoj bivšoj bajnoj državi ste na dijalizu išli iz Vinkovaca u Tuzlu jer je samo tamo bio uređaj za dijalizu”, rekao je.

Također je istaknuo da je Hrvatska na putu do ozbiljne epidemije pretilosti.

“Čak 12 posto djece je pretilo, a krećemo prema tome da nam nacija izgleda kao masa stvorenja iz horor filmova. Skoro pola, 46 posto odraslih ima prekomjernu tjelesnu težinu. Previše žderemo, ali smo neishranjeni. Mene svaki drugi dan netko zove na gozbu. Bacamo stotine tisuće tona hrane godišnje, a Hrvati gladni. Neće šarlatani riješiti problem hrvatskog zdravstva, već jedan ozbiljan nacionalni zdravstveni program u kojemu će građani biti uključeni”,



Uz pretilost, saborski zastupnik je nadovezao čestitku ‘godine svinje’ svim građanima koji su rodom iz Kine. “Na kraju, kad već pričamo o pretilosti, htio bih Kinezima koji su postali hrvatski državljani čestitati godinu svinje. Nadam se da su iz zatvora izvadili one pjevače iz Imotskoga. Sve najbolje i kineskim državljanima Hrvatskoj. Sigurno će ih uskoro  biti više, uskoro ćemo imati kinesku četvrt ovdje, a zašto? Jer to je nacija koja poštuje tradiciju i obitelj”, zaključio je Glasnović referirajući se na Kineza koji je priveden jer je uzvikivao ‘za dom spremni’.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI