Esih ponovno je blokiran Facebook: ‘To se događa mnogima koji na bilo koji način pokazuju patriotizam’

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Cenzura je ustavno neprihvatljiva te bi se prema tome trebala i Hrvatska država prema tome odrediti”, rekla je Esih

Nakon govora u petak u Hrvatskom saboru u kojemu je pozvala Andreja Plenkovića i Vladu da “osiguraju da društvene mreže i internetske platforme poštuju hrvatske zakone i Ustav koji svakome jamče slobodu izražavanja te da se prekine zabrinjavajuće cenzuriranje nad građanima”, Facebook profil Brune Esih ponovno je blokiran. “Lažno se prijavljuju postovi na Facebooku bez obzira na to što se objavljuje”, komentirala je Bruna Esih u razgovoru za portal narod.hr.

Mislim da će se blokade nastaviti dok se god Vlada ne postavi odrješitije prema tom slučaju. Zapravo, još se nisu uopće o tome niti oglasili”.

Navela je, kaže, mehanizme s kojima bi se to moglo riješiti, prema primjeru drugih zemalja.

“To nisu isti primjeri, ali sam ih navela kako bi se istaknulo da iste tvrtke koje posluju i na teritoriju RH trebaju pratiti hrvatske zakone i Ustav. Cenzura je ustavno neprihvatljiva te bi se prema tome trebala i Hrvatska država prema tome odrediti”, rekla je Esih, koja je primijetila kako je u zadnje vrijeme na njezinoj Facebook stranici puno veći nesrazmjer između onih koji ‘lajkaju’ stranicu i onih koji samo ‘prate’ stranicu.

Sada je veći broj tih pratitelja i to su, mislim, ovi koji samo čekaju da se objavi neki post kako bi odmah krenuli u organiziranu akciju. To se ne događa samo meni, već mnogim ljudima koji na bilo koji način pokazuju patriotizam, svoju nacionalnu svijest, potrebu za izražavanjem nacionalnih interesa… Izbrisani smo iz ovog internetskog medijskog prostora”, objasnila je Bruna Esih.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI