Ekshumacija posmrtnih ostataka Davida Dragičevića

0
160
screenshot

Ekshumacija posmrtnih ostataka Davida Dragičevića najavljena je za danas na groblju u Banjoj Luci. Zahtjev su podnijeli roditelji ovog 21-godišnjeg mladića kako bi ga sahranili u austrijskom gradiću Wiener Neustad, piše N1 BiH.

Odobrenje za ekshumaciju posmrtnih ostataka Davida Dragičevića izdala je zdravstvena inspekcija Grada Banja Luka.

Loading...

David Dragičević je nestao 18. ožujka prošle godine u Banjoj Luci, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rječice Crkve u Vrbas.

Taj slučaj, koji nije do kraja rasvijetljen, prate mnoge kontroverze, počevši od policijske konferencije za medije, 26. ožujka 2018. godine.

Devet mjeseci su trajala okupljanja građana, koja su pokrenuli roditelji koji tvrde da je njihov sin ubijen te optužuju vrh policije da je umiješan u sve što se događalo.

Davor Dragičević, Davidov otac, tvrdi da je njegov sin otet i mučen šest dana, nakon čega je likvidiran, a nedavno je za pojedine medije rekao da neće dopustiti da posmrtni ostaci njegovog ubijenog djeteta ostanu u „zločinačkoj državi“.

Krajem prošle godine Davor Dragičević je napustio Banju Luku, a okupljanja građana se više ne održavaju na glavnom gradskom trgu, jer ih je zabranila policija, budući da nisu imali potrebna odobrenja i, kako su navodili, dolazilo je do narušavanja javnog reda i mira.

Manja grupa građana svaku večer i dalje pali svijeće u dvorištu pravoslavne crkve u centru Banje Luke, a Davidova majka Suzana Radanović je najavila da će pravdu nastaviti tražiti u Europi.