Dvogodišnjak Dorian treba pomoć, zatajila mu oba bubrega!

0
441
Glas Slavonije

Nekoliko dana prije prošlogodišnjeg Uskrsa, maleni Dorian Dvornić (2) iz Belog Manastira, sinčić Renate i Momira, preko noći je počeo krvariti na usta.

”Odmah smo krenuli put osječke bolnice. Liječnici su mislili da je posrijedi zapletaj crijeva, ali se kasnije pokazalo da prva dijagnoza nije bila točna. Stanje se naglo počelo pogoršavati pa je Dorian hitno upućen u Zagreb” prisjećaju se roditelji, nastavljajući kako su tek kasnije saznali da su ga putem u Zagreb liječnici nekoliko puta morali oživljavati. Hospitaliziran je na zagrebačkom Rebru, piše Glas Slavonije.

Loading...

Liječnici su mislili da se neće izvući, ali se mali borac ipak uspio djelomično oporaviti. Sve skupa trajalo je približno dva mjeseca, kada je prebačen na drugi odjel KBC-a Rebro. No tamo su opet nastale komplikacije, a posljedice su, kako piše Glas Slavonije, uz upalu pluća, bile prestanak rada jetre i zatajenje obaju bubrega.

Već sutra oboje kreću na testiranja i potrebne pretrage kako bi, ako je to ikako moguće, upravo netko od njih dvoje sinu donirao bubreg. Transplatacija je, kažu, nužna, a zbog dobi djeteta ona bi se trebala obaviti u inozemstvu, najvjerojatnije u talijanskoj Padovi. Kažu kako je najmlađe dijete kojemu je u Hrvatskoj transplatiran bubreg bilo u dobi od 4,5 godina, a Dorian će tek u veljači napuniti dvije godine.

Troškovi ovise o mnogim faktorima, a obitelj je u teškoj situaciji jer trenutno niti jedan od roditelja ne radi.

Momir je prije sinovljeve bolesti radio u jednoj belomanastirskoj i kasnije valpovačkoj tvrtki, ali je raditi prestao kada su otišli za Dorianom u Zagreb. U metropoli bi, dodaju, pokušao naći posao kako bi lakše spajali kraj s krajem, no preduvjet je pronalaženje smještaja, koji od trenutačnih mjesečnih primanja, 1600 kuna, ne mogu pronaći.

– Dugo smo razmišljali hoćemo li javno zatražiti pomoć ili ne, no shvatili smo da drugačije ne ide. Za Dorianovo zdravlje sve ćemo dati – kažu očajni roditelji, piše Glas Slavonije.

Tko može pomoći:
Momir i Renata otvorili su kunski i devizni račun u belomanastirskoj poslovnici PBZ-a. Svi oni koji im žele pomoći kako bi, prije svega, našli i financirali smještaj u Zagrebu to mogu uplatom na IBAN HR44 2340 0093 2321 9172 7. Devizni račun: HR75 2340 0093 2321 9175 1.

Kompletan članak dostupan je na LINKU.