Đuro Sessa izabran za predsjednika Vrhovnog suda, razriješen cijeli Nadzorni odbor HRT-a

Photo: Robert Anic/PIXSELL

SDP-ov Arsen Bauk zatražio je pojedinačno glasovanje o imenovanju članova Vijeća za elektroničke medije, što je predsjednik Sabora Gordan Jandroković prihvatio

Nakon što je današnje jutro u Saboru obilježilo niz stanaka radi konzultacija satranaka krenulo se u glasovanje o predsjedniku Vrhovnog suda. Ishod – Đuro Sessa izabran je sa 84 glasa za, 14 suzdržanih te 33 protiv.

Nadalje razriješen je i  Nadzorni odbor HRT-a, odnosno Anja Šovagović Despot, Katarina Bakija, Miroslav Grgić i Šenol Selimović sa 78 glasa za, osam suzdržanih te 47 protiv. Uz njih razrješeni su i članovi Vijeća za elektroničke medije.

Zastupnici su razrješili i Mirjanu Rakić sa funkcije predsjednice Vijeća za elektroničke medije te Vesnu Roller, članicu tog Vijeća. Damir Hajduk izabran je za novog predsjednika VEM-a sa 113 glasa za te 21 suzdržana.

SDP-ov Arsen Bauk zatražio je pojedinačno glasovanje o imenovanju članova Vijeća za elektroničkom mediju, što je predsjednik Sabora Gordan Jandroković prihvatio.

Anita Malenica imenovana je članicom Vijeća sa 85 glasa za, 19 suzdržanih te 30 protiv.
Članom Vijeća imenovani su i Davor Marić sa 106 glasa za, 24 suzdržana te dva protiv, kao i Vanja Gavran kojeg je podržalo 97 zastupnika dok ih je 21 bilo suzdržano, a pet protiv, piše 24 sata.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI