Državni tajnik podnio OSTAVKU na pressici, iznenadio ministricu

Robert Anic/PIXSELL

Usred konferencije za medije Marin Strmota, državni tajnik u Ministarstvu demografije podnio je ostavku.

Nakon što je ministrica Murganić predstavila nove demografske mjere Strmota koji je sudjelovao u press konferenciji podnio je ostavku pred samom ministricom koja je kasnije ustvrdila kako nije znala da će njezin državni tajnik podnijeti ostavku, javlja N1.

Srmota je pred okupljenima izjavio nakon što su novinari komentirali mjere:”Točno, ovo je jedan veliki folklor. Oko demografije smatram da ovo nije dovoljno i s današnjim danom podnosim ostavku jer država izumire, a ovo pročitano je neozbiljno”.

“Ovako neozbiljno pričati o ovome… Ja kao mladi čovjek, građanin Hrvatske, otac dvoje djece, suprug nezaposlene supruge, nezaposlenih roditelja ne vjerujem da će se išta riješiti ovakvim pristupom,” kometirao je sada bivši tajnik.

Ministrica Murganić komentirala je njegov čin kao nestrpljenje jednog mladog čovjeka, jednog znanstvenika.



“Statistika nije povoljna, ali ova nepovoljna kretanja nisu nastala za vrijeme ove Vlade. Veliki je pritisak javnosti i velika je želja da se učini više. Ovo su tri vrlo značajne mjere koje su sada u potpunosti razrađene i one će polučiti uspjeh. Mislim da svi imamo pravo na razočaranja, ali u našem poslu treba biti i uporan i dosljedan i nastojat ćemo ustrajati na cilju demografske revitalizacije naše države”, rekla je ministrica, prenosi N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI