Država se umiješala u postupak protiv RBA zadruga i stala na stranu oštećenika!

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Slijedeće na redu je podizanje optužnica protiv svih koji su godinama štitili austrijske zadruge, od bivšeg predsjednika Ive Josipovića, Mladena Bajića, Krešimira Macana te nekadašnjeg člana uprave a današnjeg člana Uprave Styria medie u Hrvatskoj Markusa Maira.

U posjedu smo dopisa koje je Općinsko državno odvjetništvo u Puli uputilo nadležnom sudu u sporu koji se vodi protiv nelegalnih i nezakonitih RBA kreditno-štednih ureda iz Austrije. Kao ‘umješač’ država obavještava sud kako je riječ o nelegalnoj financijskoj instituciji koja nikada nije dobila dozvolu za rad od HNB-a te kako je Zakon o ništetnosti takvih kredita stupio na snagu 1. kolovoza ove godine.
Ovo je odlična vijest za sve oštećenike, jer sada konačno i državne institucije stoje iza njih. Slijedeće na redu je podizanje optužnica protiv svih koji su godinama štitili austrijske zadruge, od bivšeg predsjednika Ive Josipovića, Mladena Bajića, Krešimira Macana te nekadašnjeg člana uprave a današnjeg člana Uprave Styria medie u Hrvatskoj Markusa Maira.
Facebook Comments

Loading...
DIJELI