Drugo lice zime: Stiže prva ovogodišnja vremenska promjena!

Goran Kovacic/PIXSELL

Nakon ponedjeljka navečer i utorka ujutro slijedi nam opet nekoliko sunčanih dana

U utorak ujutro će i to u većem dijelu kopnenih i gorskih krajeva vrijeme biti pravo zimsko – prevladavat će oblačno sa slabim snijegom u unutrašnjosti i slabim do umjerenim u gorju. Snijeg će se, pogotovo u gorju, zadržavati na tlu, ali nekoliko centimetara očekujemo i u ostalim kopnenim krajevima. Na Jadranu nakon dugog niza lijepog i sunčanog i toplog vremena, u utorak će biti kiša i jaka bura, a u unutrašnjosti Dalmacije bit će i snijega! Sve u svemu – velika promjena u odnosu na protekle dane

Iako će u središnjoj Hrvatskoj biti oblačno sa susnježicom, a zatim i snijegom, oblaci će se vrlo brzo čistiti i premještati na istok tako da već od sredine dana očekujemo opet sunčano vrijeme. Najviša temperatura će biti od 0 do 3 stupnja.

I na istoku zemlje već poslijepodne bit će sunčana razdoblja uz slab do umjeren sjeverozapadni vjetar i temperaturu između 0 i 3 stupnja.

U gorju će snijeg padati samo ujutro, u drugom dijelu dana će biti pretežno sunčano, ali i dosta hladno uz umjeren sjeverac i temperaturu od minus 1 do najviše 2. Na Jadranu će prevladavati sunčano i jako vjetrovito uz jaku do olujnu buru.

Na južnom dijelu Hrvatske veći dio dana bit će oblačan i kišovit, na krajnjem jugu mogući su i grmljavinski pljuskovi. Puhat će umjerena do jaka bura, ali na krajnjem jugu slabo jugo.



Od dugotrajnijeg snijega ipak ništa. Nakon ponedjeljka navečer i utorka ujutro slijedi nam opet nekoliko sunčanih dana, povremeno može još padati slab snijeg, ali nikakve značajne količine. Jedino će od četvrtka biti osjetno hladnije uz jak sjeverac.

Na Jadranu će sljedećih dana biti pretežno sunčano, no vrijeme će kvariti olujna bura zbog koje će biti hladno već od četvrtka poslijepodne.

Izvor: Nova TV

Facebook Comments

Loading...
DIJELI