Donosimo gdje će se nalaziti Grabar-Kitarović idućeg tjedna

YouTube

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović premjestit će 9. i 10. listopada ured u Brodsko-posavsku županiju, te nakon toga u Virovitičko-podravsku županiju 11. i 12. listopada.

Predsjednica će radni boravak u Brodsko-posavskoj županiji početi polaganjem vijenaca kod spomenika “Prekinuto djetinjstvo” te otvorenjem ureda u zgradi županije u Slavonskom Brodu. Predsjednica Grabar-Kitarović sastat će se i s predstavnicima Brodsko-posavske županije te s gradskim čelnicima, a primit će i dekana Slavonskobrodskog dekanata, predstavnike nacionalnih manjina, udruga i građana te udruga hrvatskih branitelja, izvijestili su iz Ureda predsjednice.

Prvo u Brodsko-posavsku županiju

Predsjednica Grabar-Kitarović prvo će odati počast poginulima u Domovinskom ratu i to polaganjem vijenca i paljenjem svijeće podno spomenika hrvatskim braniteljima, nakon toga posjetit će Strojarski fakultet, tvrtke “Simplex” i “Đuro Đaković” i postaju granične policije u Staroj Gradiški, a dan će završiti druženjem s građanima u Okučanima.

Grabar-Kitarović će drugi dan boravka u Brodsko-posavskoj županiji započeti posjetom Novoj Gradiški, gdje će obići Odjel za dijalizu Opće bolnice te sudjelovati u akciji “Hrvatska čita” u Osnovnoj školi Mate Lovraka.



U Staroj Kapeli obići će proizvodni pogon tvrtke “Clarum” d.o.o. i Eko-etno selo Staru Kapelu. Najavljen je i njezin posjet tvrtki “Slavonija” d.o.o., Srednjoj školi Matije Antuna Reljkovića te nazočnost na sastanku o rješavanju problema s onečišćenim zrakom u Slavonskom Brodu.

Spomenimo i kako će predsjednica boravak u Brodsko-posavskoj županiji završiti posjetom Poliklinici za rehabilitaciju djece “Zlatni cekin”, OPG-u Šarčević te susretom s građanima Vrpolja.

Seli u Virovitičko-podravsku

Dan kasnije, odnosno 11. listopada predsjednica će započeti boravak u Virovitičko-podravskoj županiji gdje će ispred zgrade županije predsjednica sa županom Igorom Androvićem i gradonačelnikom Virovitice Ivicom Kirinom biti na podizanju predsjedničke zastave. Grabar-Kitarović će nakon održanog prigodnog govora održati i radne sastanke sa županijskim i gradskim čelnicima, a sastat će se i s predstavnicima nacionalnih manjina i udruga hrvatskih branitelja. Predsjednica će kod spomenika hrvatskim braniteljima položiti vijenac, a nakon toga posjetit će Visoku školu za menadžment u turizmu i informatici te obići novootvoreni studentski dom i restoran.

Nakon navedenog slijedi prijam udruga i pojedinaca s područja Virovitičko-podravske županije u zgradi županije. Poslijepodne će u Špišić Bukovici posjetiti OŠ Augusta Cesarca i Područnu školu Bušetinu, gdje će u sklopu projekta “Hrvatska čita” čitati ulomke iz “Čudnovatih zgoda šegrta Hlapića” Ivane Brlić Mažuranić.

Poslije će posjetiti tvrtku “Šafram” u općini Lukaču te tvrtku “Brana” i Panonski drvni centar kompetencija u Virovitici. Predsjednica će obići Sklonište za životinje u Virovitici te biti na predstavljanju projekta obnove dvorca Pejačevića. Predsjednica će završiti navedeni dan druženjem i susretom s građanima općine Suhopolja.

17. premještanje ureda u mandatu

Drugi dan boravka u Virovitičko-podravskoj županiji počet će susretom s učenicima OŠ Vladimira Nazora i predavanjem o hrvatskoj povijesti. A nakon što predsjednica posjeti tvrtku “Marinada”, Dječji vrtić “Zeko”, Sajam u Slatini i Zavičajni muzej u tom gradu, posjetit će i općinu Voćin, gdje će se sastati s građanima i položiti cvijeće na spomenik žrtvama Domovinskog rata.

Grabar-Kitarović će nakon toga posjetiti Park prirode Papuk i Planinarski dom Jankovac te položiti cvijeće na spomen-obilježje u Četekovcu. Grabar-Kitarović će istoga dana u Orahovici obići Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo – Sveučilišni studij fizioterapije, tvrtku “Pan-parket”, Plivački klub Orahovicu i policijsku postaju. U Mikleušu će biti na proslavi Dana općine, a u Pitomači će posjetiti tvrtku “Jan Spider”.

Posjet ovoj županiji predsjednica će završiti sastankom s gospodarstvenicima i sudjelovanjem na proslavi 10. obljetnice osnutka Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije (VIDRA). Spomenimo kako je to 17. premještanje njezinog ureda iz Zagreba.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI