Dodik putuje u Moskvu: Žalim što se neću susresti sa Mogherini

Ivica Galovic/ PIXSELL

On je istakao da nema ništa protiv europskog puta BiH ako funkcionira mehanizam koordinacije koji je dogovoren

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da sutra putuje na važan sastanak u Moskvu koji je dogovoren još prije mjesec dana i ne može biti otkazan.

Dodik, koji je i lider SNSD-a, izrazio je žaljenje što neće biti u prilici da razgovara se Mogherini i dodao da će interese SNSD-a na tom sastanku predstavljati potpredsjednik stranke Željka Cvijanović.

On je istakao da nema ništa protiv europskog puta BiH ako funkcionira mehanizam koordinacije koji je dogovoren, a koji podrazumijeva da je Republika Srpska vidljiva i zastupljena na tom putu.

“Međutim, uveliko se priča o EU u nekoliko brzina i ne znam koja će biti brzina kada mi tamo dođemo. Možda će te brzine tada biti toliko velike da će se to sve rasuti i otići ko zna kuda”, rekao je Dodik.

On smatra da treba vjerovati u političku teritorijalnu organizaciju Evrope koja mora da odbrani osnovne evropske vrijednosti.



“U tom pogledu opredjeljujem se upravo za te vrijednosti, ali nisam spreman da više podredim bilo kakav interes Republike Srpske kretanju BiH ka EU”, rekao je Dodik.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI