Devet branitelja pješice kreću u posjet Papi u Vatikan: Sveta stolica i Papa Ivan Pavo II uz nas bili onda kada je nama bilo najteže

Simple Wikipedia

Na put dug 900 kilometara spremaju se da krenu o1. ožujka ove godine

Osam branitelja iz Nove Gradiške Arsen Granda (56), Ivan Jurasović (50), Željko Radošić (52), Željko Bakunić (46), Vladimir Balgač Alf (57) , Branko Iskra (42), Željko Brčić (65), Alen Kocić Koc (55), i Nenad Marčina iz Zadra, odlučili su pješice ići do Vatikana i pokloniti se Svetom ocu Franji, Svetoj stolici za sve ono što su učinili za hrvatski narod, pišu 24 sata. Na put dug 900 kilometara spremaju se da krenu o1. ožujka ove godine i to je ono, kako kažu, znak zahvalnosti što mogu učiniti.

Očekuju da će u Rimu biti 02. travnja ove godine. U posljednje tri godine zajedno hodočaste svake godine u Vukovar i sudjeluju u Kolni sjećanja, a obišli su i duga svetišta u Hrvatskoj kao i mjesta stradanja svih onih koji su svoje živote položili za današnju Hrvatsku. Priznaju put je dug i biti će težak, a da i oni nisu u cvijetu mladosti. Većina njih sa sobom nosi i poneku svoju bolest, pa i onu najtežu, poput karcinoma s kojim se neki još uvijek bore.

Nadaju se da će na tom putu svi izdržati i doći do cilja, a susret sa Svetim ocem kojemu nose i dar, slavonsku šlinganu košulju ukrašenu zlatovezom, slavonski šešir, tkanicu i drvenu kutiju sa slavonskim motivima, slavonsku škrinju, biti će njima nagrada. – Ideja da idemo pješice posjetiti Svetog oca došla nam je spontano. Prvenstveno zbog toga što su Sveta stolica i Papa Ivan Pavo II uz nas bili onda kada je nama bilo najteže.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI