Demokratski savez Srba poručio Pupovcu da izađe iz Vlade zbog ploče HOS-a

Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

DSS smatra da je premještanje ploče protivno načelima na kojima počivaju suvremena društva

Politička stranka Demokratski savez Srba ocijenila je da je premještanje spomen-ploče poginulim pripadnicima HOS-a s pozdravom “Za dom spremni!” iz Jasenovca u Novsku “potpuno neprihvatljiv, sramotan čin”

Njezini predstavnici pozvali su predstavnike SDSS-a da izađu iz koalicijske vlade te da time, kako navode, “bar malo umanje sramotu koju nanose cijeloj srpskoj zajednici“.

DSS smatra da je premještanje ploče protivno načelima na kojima počivaju suvremena društva. U priopćenju za javnost, koje potpisuje Glavni savjet DSS-a, navodi se da to “zadire u temelje države i društva i unosi nemir svim građanima koji već godinama čekaju da vide tračak nade da život u Hrvatskoj ima perspektivu“.

“Među tim građanima negdje na kraju se nalaze i pripadnici srpske zajednice koji su još jednom teško razočarani postupcima predstavnika najviše državne vlasti. Strašna je pomisao da među onima koji odlučuju o našoj budućnosti nema nikoga tko ima hrabrosti boriti se za bolje društvo i obračunati se s kosturima prošlosti”, smatra DSS.

Ocjenjuju da je sudjelovanje u toj vlasti predstavnika srpske zajednice iz redova SDSS-a i drugih manjina “izrazito ponižavajuće”, ali da “to više nikoga ne iznenađuje”.



 

 


Facebook Comments

Loading...
DIJELI