DEBELI MINUSI OKOVALI HRVATSKU: Najviša dnevna temperatura ostaje u minusu u većem dijelu zemlje!

Damir Spehar/PIXSELL

Zbog niskih temperatura u većem dijelu unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima

Na Jadranu, u unutrašnjosti Dalmacije te u višem gorju u ponedjeljak će biti većinom sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom. U nizinama unutrašnjosti te u kotlinama gorske Hrvatske magla i niski oblaci, a sunčana razdoblja uglavnom sredinom dana i poslijepodne. Vjetar većinom slab, na Jadranu mjestimice umjeren istočnjak i bura, podno Velebita na udare i jaka, a prema otvorenome moru jugo.

Najviša dnevna temperatura bit će između -6 i -1, u gorju ponegdje malo viša, a na Jadranu od 9 do 14 °C.

Jutarnje temperature hrvatskih gradova:

Zagrebački Maksimir jutros je zabilježio -11.4, zagrebački aerodrom -11.2, Krapina -11.3, Bednja -15.6, Varaždin -13.4, Čakovec -12.5, Križevci -11.6, Koprivnica -11.6, Slatina -8.7, Virovitica -10, Daruvar -16.4, Lipik -10.2, Bjelovar -13.1, Kutina -9.9, Sisak -12.2, Požega -10.8, Kutjevo -11.6, Slavonski Brod -8, Brestovac -16.6, Delnice -8, a Knin -4.9.

Upozorenje HAK-a



ZBOG niskih temperatura u većem dijelu unutrašnjosti Hrvatske moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Magla smanjuje vidljivost u središnjoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Slavoniji, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog magle smanjena je vidljivost  na autocestama A3 Bregana-Lipovac između čvorova Ivanja Reka i Novska, A4 između čvorova Goričana i Varaždina te između Brezničkog Huma i Ivanje Reke, A5 Osijek-Sredanci i na A11 čvor Jakuševac-čvor Lekenik.

Zbog niskih temperatura u većem dijelu unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Na državnoj cesti DC1 u Velikom Trgovišću, zbog teretnog vozila u kvaru, vozi se jednim trakom, naizmjence.

Zatvorena dionica DC303

Od 23. siječnja  u 8 sati do 2. veljače do 16 sati bit će zatvorena dionica državne ceste DC303 Brajkovići-čvor Kanfanar.

Pojačan je izalazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Pasjak.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa. Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa vozače HAK upozorava na gužve i duža čekanja te im savjetuje korištenje  susjednih graničnih prijelaza.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI