Davor Vlaović: ‘Svaki doručak i ručak je iz uvoza’

screenshot

Nakon što su šokantne snimke klanja bolesnih krava u Poljskoj šokirale Europu, poljske su vlasti objavile da trulo meso nije opasno za ljude.

Davor Vlaović, iz kluba zastupnika HSS-a na današnjoj je sjednici Sabora, u skoro potpuno praznoj sabornici, pozvao se na taj slučaj, pojave zaraženog mesa koje je iz Poljske uvezeno u mnoge europske zemlje te istaknuo kako nije dovoljno reći da ‘nemamo razloga za brigu’.

Radi li naš Državni inspektorat?” zapitao se Vlaović.

Svaki doručak i ručak je iz uvoza”, ukazuje Vlaović te nadodaje kako je nužno provesti sve analize kako bi se sa sigurnošću utvrdilo da hrvatski građani ne jedu zaraženo meso.

Uvidom u dokumentaciju koja prati svaku životinjsku pošiljku koja se unosi u Hrvatsku, ustanovljeno je da iz te klaonice nikada nije uvezeno meso u Hrvatsku”, izjavio je načelnik sektora veterinarske inspekcije Jerbić novinarima nakon što su i hrvatski mediji prenijeli tajne snimke koje pokazuju iznimno bolesne krave, koje se krijumčare u poljsku klaonicu te se obrađuju bez gotovo ikakve veterinarske inspekcije.



Potvrdio je i da Hrvatska uvozi određenu količinu mesa iz Poljske, a uglavnom je riječ o svježem junećem mesu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI