Daruvarac je pušten iz zatvora

facebook

Nagli obrat situacije

Darko Kovačević Daruvarac danas je pušten iz istražnog zatvora nakon što je 24-godišnji Zadranin na kojeg je nasrnuo prošle subote, a koji ga je odmah potom prijavio policiji, sada povukao prijavu. Daruvarac je napustio zatvor u Zadru nešto prije 16 sati, piše telegram.hr.

“Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 1. travnja 2019. zaprimilo posebno izvješće Policijske uprave zadarske kao dopunu kaznene prijave 24-hrvatskog državljanina protiv osumnjičenog 32-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog učina kaznenog djela iz čl. 139. st. 2. KZ-a, te je protiv osumnjičenika rješenjem suca istrage određen istražni zatvor po osnovi čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a. (5. 4. 2019.).

Tijekom dokaznog postupka, oštećenik je povukao prijedlog za progon te zbog povlačenja oštećenikova prijedloga nema procesnih uvjeta za daljnje vođenje kaznenog postupka protiv osumnjičenika, a isto tako više ne postoji niti osnova za istražni zatvor zbog čega je sucu istrage predloženo ukidanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika”, priopćili su iz DORH-a.

Daruvarac je ustvrdio da je ta prijava koja je sada povučena namještaljka samo da ga se vrati u zatvor. Zatim je protiv 24-godišnjaka podnio kaznenu prijavu za prijetnju, lažno prijavljivanje i nanošenje teških tjelesnih ozljeda u pokušaju.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI