Đapić nahvalio Ružu: ‘Ona je autentična pravašica, naši bivši nesporazumi nisu bitni’

screenshot, youtube

Bivši vođa HSP-a, a sada predsjednik stranke Desno, Anto Đapić, na facebooku je čestitao bivšoj stranačkoj kolegici Ruži Tomašić na ostvarenim rezultatima na EU izborima te je pozvao da okupi “nacionalne i kršćanske snage”.

“Želim autentičnoj pravašici i dugogodišnjoj kolegici iz mnogih političkih bitaka za ostvarivanje hrvatskog državnog prava čestitati na briljantnom rezultatu na izborima za Europski parlament i iskazati svoj respekt. Godinama zbog različitih okolnosti nismo bliski, ali njezin rezultat, kao i načelni stavovi oko kojih se nikada nismo razišli, niti možemo, apsolutno su pohvalni i u tom je kontektu svaki nesporazum nebitan.

Želim također istaknuti da je ovaj rezultat i golema obveza, da obvezuje koliko Ružu, još i više njezine stranačke i koalicijske kolegice i kolege te da su pozvani biti dosljedni u pozivu na okupljanju svih nacionalnih i kršćanskih snaga u Hrvatskoj, a radi nužnoga povrata hrvatske države u ruke hrvatskog naroda.

Više nego ikada prema njima će biti usmjereni reflektori javnosti, pogledi i nade hrvatskog naroda, a od njih će se očekivati znalačko i odlučno poticanje i uspostavljanje svenacionalnog preporodnog saveza, na jasnoj programskoj platformi s odgovorima na temeljna pitanja hrvatskog državnog prava. Prava na upravljanje svojom slobodom.

Zato želim iskazati nadu i uvjerenje da će prije svih kolegica Tomašić iskoristiti ovaj trenutak i potaknuti savezništvo, integraciju i odlučnost Hrvatske, izbjegavajući zamke osobnih nezrelosti i afiniteta te okupiti političku i misleću Hrvatsku, po modelu kreiranja izborne liste na ovim izborima, za uspostavu pobjedničkog saveza čiji ciljevi neće zastati na sudjelovanju u vlasti, nego će biti pobjednički s presudnom zakonodavnom snagom”, napisao je Đapić.



Podsjećamo, Đapić se 2007., nakon očajnih rezultata HSP-a na parlamentarnim izborima, razišao sa tadašnjim najbližim suradnicima, među kojima je bila i Ruža Tomašić, a završili su i na sudu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI