Dalija Orešković: Ured predsjednice danima ignorira upit o putu u SAD

Tomislav Miletic/PIXSELL

Još nisu uručili požurnicu Uredu predsjednice

Dalija Orešković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, rekla je kako Ured predsjednice ignorira upit Povjerenstva o putu u SAD.
“U ured predsjednice 3. siječnja ove godine uputili smo dopis u kojem tražimo da Povjerenstvu pojasni okolnosti njezina nedavnog puta u SAD.

Tražili smo da nam dostave pozivno pismo za posjet SAD-u, korespondenciju iz koje je vidljivo s kim su sve prije puta bili dogovoreni njezini sastanci u Sjedinjenim Državama, jer za svaki put predsjednika države u drugu državu moraju postojati pisani tragovi o pripremi i organizaciji posjeta”, rekla je za tiskano izdanje Jutarnjeg lista Dalija Orešković.

Pitali su je može li se Ured predsjednice jednostavno oglušiti na zahtjev Povjerenstva da mu dostavi dokumentaciju o pripremi njezina američkog posjeta.

“U 39. članku Zakona o sprječavanju sukoba interesa”, odgovorila je, “piše da u nadležna tijela RH od kojih Povjerenstvo zatraži obavijesti i dokaze dužna dostaviti tražene podatke bez odgode”.

Na pitanje znači li da je u proteklih osam dana već trebala stići zatražena dokumentacija s Pantovčaka, Orešković je odgovorila: “Kad uočimo da tražene podatke čekamo neprimjereno dugo, tada tijelu javne vlasti upućujemo požurnicu. Uredu predsjednice još je nismo uputili”.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI