Dačićeva žalopojka Rusima: “Kosovo ne želi kompromise”

screenshot

Sergej Lavrov, ministar vanjskih poslova Ruske Federacije susreo se sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem u Sankt Peterburgu, u sklopu Međunarodnog ekonomskog foruma. Glavna tema njihovog razgovora bila je situacija na Kosovu, uoči sjednice Vijeća sigurnosti UN-a, koja će se održati 10. lipnja.

Dačić se požalio Lavrovu. Prema Dačiću, srpski vrh nema nikakvih problema s pregovorima, ali optužuju kosovsku stranu da nije spremna na kompromise. Izražena je zabrinutost zbog nedavnog napada na na mirovnu misiju UN-a, što je Srbima dovoljan dokaz da želje za mirnim rješavanjem problema jednostavno nema. Dačić im među ostalim zamjera što nisu dopustili formiranje Zajednice srpskih općina. U konačnici je sastanak s Lavrovom ocijenio kao vrlo važnim i korisnim, jer je ruskog ministra uspio uputiti u srpsko viđenje problema i daljnje korake koje srpski državni vrh planira poduzeti.

Ono što je Dačića posve razveselilo jest podrška koju je dobio od svog ruskog kolege: ‘Konstatirali smo da postoji dobra koordinacija između naša dva rukovodstva, da Rusija apsolutno podržava Srbiju i da će ta podrška biti jasno izražena i na sjednici Vijeća sigurnosti u ponedeljak, 10. lipnja’

Facebook Comments

Loading...
DIJELI