Dačić otkrio protiv koga je uperena sporna izložba o Jasenovcu

Srdjan Ilic/PIXSELL

Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić nakon ocjene MVEP-a Hrvatske da se izložba u UN-u o stradanju žrtava u tom ustaškom logoru za vrijeme Drugog svjetskog rata koristi u “propagandne svrhe” izjavio je kako je izložba “uperena protiv zločinaca” i onih koji žele da se zlodjela “zaborave i izbrišu”.

Objasnio je i zašto je izložba nazvana “Pravo na nezaborav”: “zbog sjećanja na holokaust, na genocid koji se dogodio u koncentracijskom logoru Jasenovac”.

Kazao je kako je bilo “puno otpora od strane jedne države” da se ta izložba organizira u UN-u te kako je ovo prilika da cijeli svijet sazna pojedinosti o tom logoru.

Hrvatska reagirala zbog izložbe o Jasenovcu: ‘Srbija manipulira i plasira lažne podatke’



Podsjetimo, Hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova osudilo je u četvrtak pokušaj da se prostor UN-a postavljanjem srbijanske izložbe o logoru Jasenovac “iskoristi za manipulacije i plasiranje lažnih podataka”, priopćio je MVEP u odgovoru na Hinin upit o izložbi.

Od izložbe se ogradio i UN rekavši da je sadržaj isključivo u nadležnosti organizatora i da njezino održavanje u prostorijama UN-a ne implicira da je UN prihvaća.

U UN-u se otvara skandalozna izložba o Jasenovcu

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI