Dačić opet priča nebuloze: ‘Srbija je svoje zločince kaznila, red je na Hrvatsku’

screenshot

Srpski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić izjavio je da bi “Hrvatskoj bilo bolje da se prvo suoči s vlastitom prošlošću i da prestane relativizirati genocid nad Srbima, Židovima i Romima počinjen tijekom Drugog svjetskog rata u NDH, kao i slaviti progon Srba u Oluji”.

“Srbija je svoje zločince kaznila i nastavlja ih kažnjavati”, kazao je Dačić za Večernje novosti, odgovarajući na izjavu hrvatske šefice diplomacije Marije Pejčinović Burić, koja je rekla da je Srbija nespremna suočiti se s pitanjima iz prošlosti”. 

Pejčinović Burić je nakon međuvladine konferencije u Bruxellesu rekla da “nespremnost Srbije da se suoči s pitanjima iz prošlosti otvara pitanje rješavanja svih drugih pitanja koja su ili posljedica raspada bivše države ili proistječu iz Domovinskog rata”.

“Mi smo izrazili veliku zabrinutost da ti procesi ne mogu ići kako bi trebalo i onoliko brzo koliko bi trebalo, ako srbijanska strana ne bude u pravom smislu suočena sa svojom prošlošću, svojom ulogom u prošlosti i odricanjem, naravno, od ideologije 90-ih godina”, rekla je hrvatska ministrica.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI