Crosco potpisao dva ugovora vrijedana 50 milijuna eura

Photo: Marijan Susenj/PIXSELL

Uprava Ine nedavno je ovoj kompaniji odobrila povećanje temeljnog kapitala

Tvrtka Crosco naftni servisi potpisala je dva ugovora s jednim od najvećih operatera u naftno-plinskom poslovanju u Ukrajini, državnom tvrtkom Pjsc Ukrgasvydobuvannya (UGV), ukupne vrijednosti od gotovo 50 milijuna eura, javlja dnevnik.hr.

Prvi od dva potpisana ugovora, vrijedan 23,4 milijuna eura, sklopljen je za izradu ukupno šest bušotina u periodu od naredne tri godine. Početak bušaćih radova očekuje se krajem kolovoza ove godine, a godišnje se planiraju po dvije bušotine.

Drugi ugovor u vrijednosti od 23,6 milijuna eura obuhvaća radove na izradi novih šest bušotina. Tako će ukupna vrijednost dogovorenih radova u Ukrajini doseći gotovo 50 milijuna eura.

Crosco kaže da su ovo dobre vijesti nakon što su globalne cijene nafte u konstantnom padu zbog događanja nakon Arapskog proljeća. Problematično razdoblje donijelo je Crosco u stanje visoke zaduženosti. Međutim, u 2017. godini, započeo je rast kompanije, koji se dodatno ubrzava u drugom tromjesečju. EBITDA pokazatelj (dobit prije kamata, poreza i amortizacije) je u prvom polugodištu 2017. iznosila 24 milijuna kuna, a neto dobit 27 milijuna kuna.

Uprava Ine nedavno je ovoj kompaniji odobrila povećanje temeljnog kapitala.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI