Član Predsjedništva BiH bijesan: ‘Prekidam komunikaciju s Inzkom ako se ne ispriča’

Wikimedia Commons

Ako Inzko ostane pri ovoj izjavi, Ivanić je rekao da ne vidi razlog da kao član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske dalje s njim nastavi bilo kakvu komunikaciju

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je da ne vidi razlog da kao član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske nastavi komunikaciju s visokim predstavnikom.

“Inckova izjava jedna je od najgnjusnijih koje smo mogli da čujemo od osobe koja predstavlja međunarodnu zajednicu u BiH”, rekao je Ivanić i istaknuo da je zadatak visokog predstavnika da čuva Daytonski mirovni sporazum, time i Republiku Srpsku, a ne da je usporedi s NDH.

Navodeći da bi visoki predstavnik trebao čuvati mir, Ivanić je konstatirao da se Inzko ovakvom izjavom samo pridružio salvi ružnih riječi koje su se proteklih dana mogle čuti uglavnom na bošnjačkim portalima i društvenim mrežama.

>>> Inzko ocijenio: Obilježavanje dana RS-a je kao da netko ide obilježavati osnutak NDH

“Ovo je uvreda ne samo za Srbe, Republiku Srpsku i sve njezine stanovnike, već za sve ljude u BiH koji žele mir i stabilnost i kojima je dosta konflikta”, upozorio je Ivanić.



Ako Inzko ostane pri ovoj izjavi, Ivanić je rekao da ne vidi razlog da kao član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske dalje s njim nastavi bilo kakvu komunikaciju.

“Uspoređivanjem Republike Srpske i NDH Inzko je “srozao” sav autoritet. Ako se ne ispriča, ne vidim svrhu dalje komunikacije”, zaključio je Ivanić, pišu BiH mediji.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI