ČISTKA U BIJELOJ KUĆI: Trump će najuriti još dvoje bliskih suradnika?

wikipedia

Trump teži zaoštriti politiku prema migrantima i nije zadovoljan rezultatima ministrice Nielsen na tom području, u zaštiti granice.

Američki predsjednik Donald Trump smijenit će ministricu domovinske sigurnosti Kirstjen Nielsen i predstojnika ureda Bijele kuće Johna Kellya u još jednoj rekonstrukciji svoje administracije, izvijestili su u utorak američki mediji citirajući više neimenovanih izvora.

Trump je odlučio smijeniti Nielsen, Kellyjevu štićenicu koja je postala ministrica domovinske sigurnosti kada je on napustio tu dužnost kako bi postao predstojnik Trumpova ureda.

Ne govori se o kandidatu koji bi je mogao zamijeniti, piše Wall Street Journal i dodaje kako nije jasno kada bi Nielsen trebala otići.

Umjesto Kellyja novi predstojnik Trumpova ureda mogao bi postati Nick Ayers, sadašnji predstojnik ureda američkog potpredsjednika Mike Pencea, doznaje ABC News.

Bijela kuća zasad nije komentirala medijske najave.



Kelly, umirovljeni general marinaca, želio je unijeti više stabilnosti u rad Bijele kuće kojoj je na čelu nepredvidljivi Trup. Na toj dužnosti imao je s predsjednikom buran odnos, pokazala su razna izvješća kao i uspješnica novinara Boba Woodwarda pod naslovom “Fear: Trump in the White House (Strah: Trump u Bijeloj kući).

Trump teži zaoštriti politiku prema migrantima i nije zadovoljan rezultatima ministrice Nielsen na tom području, u zaštiti granice.

Predsjednik Trump je najavio da će srezati milijune dolara pomoći za Središnju Ameriku zbog karavane migranata iz Hondurasa koji u bijegu od siromaštva žele useliti u SAD. Migrantsku karavanu, koja je sada u Meksiku, nazvao je nacionalnom katastrofom i “invazijom”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI