Ćiro: Dalić ima savršenu ekipu koja radi u znalačkom duhu; Pantić: Građanska Srbija navijat će za Hrvatsku

screenshot

Postoji u Srbiji i jaka druga strana klerofašistička Srbija koja sanja da će Rusija pobijediti nogometnu Hrvatsku", rekao je sportski komentator Milojko Pantić

U emisiji „Otvoreno“ HRT-a tema je bila hrtvatska nogometna reprezentacija i utakmica četvrtfinala protiv Rusije. Urednik i voditelj Mislav Togonal o ovoj zanimljivoj temi razgovarao je s Miroslavom Ćirom Blaževićem, Milojkom Pantićem, Stjepanom Deverićem, Stjepanom Tomasom, Marijanom Kustićem, Domagojem Perlićem i Ivicom Blažičkom.

Krenulo se iz Beograda.

“Ja sam se i prije početka izjasnio da su mali favoriti Belgija i Hrvatska. Objektivno gledajuć Srbija je podijeljena i u ovom pitanju, Građanska će Srbija navijati za Hrvatsku sigurno. Postoji u Srbiji i jaka druga strana klerofašistička Srbija koja sanja da će Rusija pobijediti nogometnu Hrvatsku”, rekao je sportski komentator Milojko Pantić.

Bivši hrvatski reprezentativac Stjepan Tomas rekao je kako u Rusiji očekuje puno toga, ali da ovo što su do sada napravili je za njih povijesni uspjeh: “Bit će rasterećeni u utakmici protiv nas. Dzyuba je nezgodan i fizički jako dominanata. Golovin je igrač koji radi razliku i oni su jedni koje bi konkurirali u hrvatskoj reprezentaciji, objasnio je Tomas te se osvrnuo na izbornika: Čerčesov je jako dobra trener koji je napravio dobru atmosferu. Mnogi su ga napadali i htjeli ga smijeniti nakon poraza u prijateljskim utakmicama, ali nakon ovog uspjeha je pokazao da je veliki trener.”

“Ja sam uvjeren da će utakmica protiv Rusije biti drugačija utakmica od one protiv Danske. Siguran sam da ćemo proći i nadigrati Rusiju”, rekao je dopredsjednik HNS-a Marijan Kustić.



To vas veseli zbog novaca? “Svakako zagovaram da definitivno zaslužujemo pravi nacionalni stadion. Ušli smo u investiciju u od 33 milijuna kuna za obnovu travnjaka.”

“Očekujem jednu dobru utakmicu i pobjedu Hrvatske. No u nogometu su moguća iznenađenja. Moj jedan od prvih favorita bila je reprezentacija Meksiko nakon one pobjede protiv Njemačke, ali onda smo vidjeli što im se kasnije dogodilo. U nogometu se može dogoditi jako puno toga, odlučuje i sreća, a nadam se da će ići na naš mlin”, rekao je glavni urednik Hrvatske nogometne televizije Ivica Blažičko.

O osiguranju u Rusiji pričao je Domagoj Perlić iz kluba navijača Uvijek vjerni: “U Rusiji je sve na vrhunskom nivou. Osiguranje je top. Svi navijači moraju proći sigurnosne mjere. Huligani se ne mogu vidjeti ni na ulicama ni na stadionu. Nadam se da ćemo nadglasati Ruse. Da će hrvatska reprezentacija brzo zabiti gol i utišati 40 tisuća domaćih navijača.”

Legendarni hrvatski nogometaš Stjepan Deverić oduševljen je ovom reprezentacijom i načinom na koji igra: “Izvrsna smo reprezentacija složena od vrhunskih igrača što pokazuju i na terenu. Mislim da je ovo Svjetsko prvenstvo prilika generacije. Nadam se najboljem do zadnjeg trenutka. Sve se složilo s igračima od terena do vrha saveza. Mislim da je to onaj trenutak s kojim se moramo svi ponositi.”

Rasprava je u jednom trenutku otišla u smjeru odnosa u HNS-a, te naravno nezaobilazno ime, Zdravka Mamića.

“Kad se ispraćala reprezentacija iznesene su neke teze. Kako će igrati reprezentacija? Tko će upravljati reprezentacijom? Što ako ovo bude uspjeh? Hoće li se onda čestiti i čovjeku u Međugorju”, pitao se Ivica Blažičko na što je burno reagirao Miroslav Ćiro Blažević, ali se situacija brzo smirila i opet je na temu došla reprezentacija.

“Najbitnije je obnoviti mišiće. Treninzi koji im ne daju taj akumulirani zamor. Prehrana je izuzetno važna. Dalić ima savršenu ekipu koja radi u znalačkom duhu. Gotovo je sigurno da oni su oni već oporavili”, rekao je Ćiro.

“Istina je da Ćiro kontaktira s izbornikom Dalićem što pokazuje jedno veliko jedinstvo u cijeloj državi i reprezentaciji, rekao je Kustić.

Nogomet je zato najljepša stvar na svijetu jer ujedinjuje državu. Mi svi dišemo kao jedno i to je jedini put da dođemo do rezultata”, rekao je Deverić.

Na pitanje koga bi radije vidio u polufinalu Blažičko je rekao: “Šveđane. Mislim da su Englezi uvijek opasni. U finalu vidim Belgiju i Hrvatsku. Belgija ima elan nakon one utakmice protiv Japana. Belgiju vidim u finalu.”

“Ja sam optimista s razlogom. U ovom slučaju je gotovo nemoguća da dođe do iznenađenja kao i odličnost naših da idu dalje. Ovo su igrači koji su navikli igrati pred ovolikom publikom. Njih to ne smeta oni igraju dalje”, objasnio je Ćiro.

“Neka pukne kome u Srbiji smeta, ali Hrvatska je bila i bit će nogometna sila s pobjedom ili bez nje”, zaključio je Pantić.

Neizbježna tema su bili i stadioni u Hrvatskoj i zaključak svih gostiju bio je da je sad jedinstvena prilika da se iskoristi ova atmosfera i krene u obnovu stadionu po Hrvatskoj, kao i izgradnja nacionalnog stadiona.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI