CIJELU ZEMLJU ĆE ZAHVATITI PROMJENA: Stiže nam pad temperatura

U većini dijelova Lijepe naše u ponedjeljak je prevladavalo pretežno sunčano vrijeme. Jači razvoj oblaka i pljuskovi uz grmljavinu mogući su na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima te rijetko u unutrašnjosti Dalmacije, osobito navečer i u noći. Naoblačenje s kišom stiže sa zapada u utorak, većinom u obliku pljuskova s grmljavinom i padom temperature zraka.

Još kiše će biti u srijedu na istoku i u unutrašnjosti Dalmacije. Sunčanije vrijeme očekuje nas u četvrtak i to uz mogućnost rijetkih pljuskova, a pretežno sunčano i toplije vrijeme očekuje nas u petak i subotu.

Na južnom Jadranu u utorak pretežno sunčano, a sjevernije promjenljivo oblačno, mjestimice s povremenom kišom i grmljavinom. Pljuskovi i grmljavina očekuju se u srijedu i četvrtak uglavnom na južnom dijelu.

Potkraj tjedna očekuje nas suho i sunčano vrijeme. Većinom slab do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak će puhati, a prema otvorenom moru sjeverozapadnjak, a na sjevernom dijelu bura zapuhat će potkraj srijede.

Za zagrebačku, karlovačku, gospićku i riječku regiju za utorak je na snazi žuti alarm zbog mogućih jakih pljuskova i grmljavinskih nevremena.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI