Čestitka Predsjednice: ‘Imamo povijest koja nas nadahnjuje i budućnost koja nas obvezuje’

Hrvatska slavi Dan neovisnosti! Tim povodom putem Facebooka oglasila se hrvatska predsjednica Kolinda Grabar – Kitarović, čestitavši “svim Hrvaticama i Hrvatima te svim državljanima i državljankama u zemlji i diljem svijeta”.

“Imamo povijest koja nas nadahnjuje i budućnost koja nas obvezuje. U želji da ustrajno ostvarujemo najplemenitije težnje, svim Hrvaticama i Hrvatima te svim državljanima i državljankama u zemlji i diljem svijeta srdačno čestitam Dan neovisnosti Republike Hrvatske!”, napisala je predsjednica.

Podsjećamo, 8. listopada 1991. kada je Sabor jednoglasno donio odluku da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ, te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja više, kao takva, ne postoji. 

Odluku o dovršetku postupka razdruživanja pročitao je Vladimir Šeks u zgradi Ine u Šubićevoj ulici, gdje su zastupnici i novinari prevezeni iz zgrade na Markovom trgu kako bi izbjegli opasnost od vojnih napada. 

Facebook Comments



Loading...
DIJELI