Carina zaplijenila srpski avion kojim su Mateo i Isabela Kovačić došli u Zagreb

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Zrakoplov je letio između dva grada na području jedne države članice EU, a što je zabranjeno prijevoznicima iz zemalja izvan Unije

Hrvatski carinici zaplijenili su zrakoplov srpske aviokompanije Infinity Aviation kojim je subotu popodne iz Madrida u Zagreb doputovao hrvatski nogometni reprezentativac i igrač Reala Mateo Kovačić sa suprugom Isabelom.

Vlasnik Infinity Aviationa Mića Jovanović kazao je da je carina zadržala njegovu Cessnu Citation CJ1 u Zračnoj luci Franjo Tuđman zbog optužbe za kabotažu, odnosno zbog toga što je njegov zrakoplov letio između dva grada na području jedne države članice EU, a što je zabranjeno prijevoznicima iz zemalja izvan Unije, piše Večernji list.

Jovanović ističe da je njegova Cessna letjela između dva grada unutar EU, a ne unutar Hrvatske, i da se ne radi o kabotaži.

Taj srpski poduzetnik i vlasnik privatnog sveučilišta Megatrend kaže da su njegovi zrakoplovi dosad 15-ak puta letjeli na relaciji Madrid – Zagreb prevozeći Luku Modrića i da nikad nije bilo problema. Kapetana zrakoplova pustili su iz pritvora uz jamčevinu od 6000 kuna, potvrdio je Jovanović.

Nakon zapljene Cessne, Jovanović kaže da je prebacio svoj brod iz trogirske marine u Grčku kako ne bi i on doživio istu sudbinu. Tvrdi i da je još nekoliko zrakoplova srpskih aviokompanija zadržano u Hrvatskoj zbog istog razloga, a među njima i avion Air Pinka.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI