ČAČIĆ: ‘Ako Ante Ramljak krade, u zatvor s njim!’

Matija Habljak/PIXSELL

Gost Novog dana bio je predsjednik Reformista i varaždinski župan Radimir Čačić.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković komentirao je informaciju da je Alixpartners, koji je zadužen za restrukturiranje Agrokora, angažirao bivšu tvrtku izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka Texo Management. “Ja neću reći da je to nešto loše, ali nije simpatično i trebat će dati dodatna obrazloženja”, poručio je Jandroković. Koliko je u ovom trenutku čvrsta pozicija Ante Ramljaka, upitan je Čačić.

“Ja mislim da, što se tiče Ante Ramljaka, to više nije vezano na političku podršku niti na Vladu. Vlada je svoje tu završila zato jer je sustav takav, zakon je tako napisan. Ramljak ovisi o podršci onih koji su vlasnici Agrokora.”

Između ostaloga, komentirao je vidi li sivu zonu u načinu na koji Ramljak vodi kompaniju i jesu li sporni ti savjetnički ugovori.

“Naravno da se sve u ovoj zemlji može proglasiti sivom zonom. Kad se radi o ozbiljnim temama morate imati ozbiljne igrače. Ovdje je ozbiljan proces. Odabrali smo osobu, koja je mogla biti bolja ili gora, ali jednu osobu iz tog malog kruga od 10, 15 ljudi koji se time cjelovito bave. U Vladi Ivice Račana radio sam s Tomislavom Matićem kojeg se sada isto spominje, kad sam došao u Vladu Zorana Milanovića pozvao sam Matića i zamolio ga može li ući u tim i biti mi savjetnik. On je rekao da se spreman uključiti, ali ne u nikakve formalne strukture. Rekao je: “Možda hoće kolega Ramljak”. I tako je došao Ramljak. Kad sam tražio tko mi može pomoći vidio sam da je to sve skupa 10, 15 imena. To je politički apsolutno neprihvatljivo, zato Jandroković reagira, zato je Plenković nezadovoljan, ali to su dva različita svijeta. Politika je spremna za tri glasa nek’ ode i država i interes, a ovdje imamo desetine tisuća radnih mjesta i čovjeka koji pokušava nešto riješiti. Angažirao je najbolje tvrtke na tržištu, a te pak tvrtke moraju naći ljude koji poznaju naš sustav, a njih ima – sve skupa 10, 15.”



Komentirao je i kolika je opasnost da se stanje u Agrokoru počne percipirati na sličan način kao i prije izvanredne uprave, da se iz tvrtke izvlači novac.

“Percipirat će se sigurno i tako. Za svakog normalnog građanina koji to gleda sa strane je ta dvojba prisutna. Kako netko tko je jučer zarađivao 10, sada zarađuje 100. Jednostavno zato jer tržišne cijene naše i tržišne cijene svijeta nemaju ama baš nikakve veze. Ja znam jednu mladu damu čija je satnica 700 eura. Radi kod nas, kao ekspert za Europsku komisiju. Naravno da žena to ne smije ni reći, zamislite da netko to čuje. Kad netko radi za najveću kompaniju onda zarađuju po njihovim cijenama. Naravno da može biti korupcija, ali to ima veze s policijom. Ako Ante Ramljak krade, u zatvor s njim. Ali to je posao policije, a ne vas i mene”, rekao je Čačić za N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI