Bulj: Todoriću je omogućen bijeg u London i da sakrije sve što treba!

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ali kako bilo što govoriti kada mi imamo ministra financija Marića koji se izuzeo u najtežoj gospodarskoj krizi, a radio je u Agrokoru

Jedan od najpoznatijih saborskih zastupnika Mosta Miro Bulj za portal dnevno.hr osvrnuo se na slučaj Ivice Todorića koji je i u svojem posljednjem potezu pokazao kako će sve pravne instrumente koji su mu na raspolaganju vrlo dobro iskoristiti.

Slučaj Todorić dogodio se prije 15 godina, a ovo sada je priča oko Pedra. Naravno da je Ivica Todorić krivac, ali to vam je slično kao u slučaju Sanadera. Svi oko njega koji su govorili kud Ivo tud i ja, na njega su prebacili krivnju. Tako je sada i sa slučajem Todorić, za kojega također nema opravdanja. No, da je netko ranije rekao Todoriću ne, kao što je to danas učinio Most davno bi se taj slučaj riješio. Sve ovo danas potencirano je kaznenom prijavom Bože Petrova, koji je u to doba bio predsjednik Sabora. Ali i institucije su dale svoj veliki obol u uništavanju hrvatskog gospodarstva, da jedan čovjek drži cijeli sustav za vrat. Ja sam još u travnju podnio kaznenu prijavu protiv HANFA-e i HNB-a jer nisu kontrolirali stabilnost Agrokora, a s njima odgovorni su i svi ministri financija koji su dozvolili da Ivica Todorić ugrozi stabilnost Republike Hrvatske. Naravno da su oni i ranije trebali odgovarati, i trebalo je reagirati odmah kada se dogodio slučaj Agrokor“, kaže Bulj te se nada kako će se sada napokon hrvatskom narodu otvoriti oči, te da će naša država krenuti boljim smjerom te da će mladi ostati u našoj zemlji, jer bolje da se sve ovo dogodilo i sada nego nikada.

Ali kako bilo što govoriti kada mi imamo ministra financija Marića koji se izuzeo u najtežoj gospodarskoj krizi, a radio je u Agrokoru. Imamo guvernera koji je radio u Agrokoru. Gregorića, Valentića, Linića svih ministara koji su bili do sada, a koji su ugrozili financijsku stabilnost. Tu je još i Porezna uprava koja nije ulazila u Agrokor, niti se znalo kako se tamo radi. Pogodovala je politika, radile su supruge ministara svih vlada tamo i naravno da je situacija takva kakva je. A ovo prepiranje blogera i s jedne, i s druge strane pa to je samo bacanje magle u oči. Hrvatskoj je uvik potreban Pedro. Pa bila je i gospođa Dalić ministrica financija, pa nije se ovo jučer dogodilo. Ovo je dugoročan problem, a ona se sada sjetila“, žestok je mostovac koji smatra kako je Todorića stvorila politička elita, a on ih je zauzvrat sponzorirao i upravo stoga ovaj bijeg u London nije slučajan.

Dok su se oni sjetili doći u Kulmerove dvore, on je cijele dvore mogao prenijeti na mjesec. Trebalo je odmah po prijavi krenuti, ali iz nekog razloga se čekalo jer mi smo bili nebitni vladajućima, jer smo tražili Marićevo izuzeće. Svi su oni znali sve, šest mjeseci dozvolilo mu se da se sakrije što se može sakriti. Nije ništa slučajno. Njemu je netko omogućio bijeg u London, jer time se nije štitilo njega nego političku elitu“, zaključio je Bulj i dodao kako „do ovoga svega ne bi došlo da se prije 15 godina pojavila ekipa kao što je danas Most.“

Facebook Comments



Loading...
DIJELI