Bujanec odgovorio na napade: Pitajte to one koji su protiv zajedništva na desnici!

Facebook / Velimir Bujanec

Velimir Bujanec, urednik i voditelj emisije ”Bujica”, komentirao je spornu objavu na Facebook stranici Neovisnih za Hrvatsku, sesvetski ogranak.

”Na tu objavu nemam nikakvog komentara jer smatram da je pitanje upućeno na krivu adresu i trebalo bi ga postaviti onima koji su protiv zajedništva svih domoljubnih snaga Hrvatskoj”, rekao je kratko te je naglasio kako se zalagao za jedinstveni nastup desnice na europskim izborima.

”Što bi značilo najmanje dva mandata i uzimanje 150 000 glasova, u toj varijanti Plenkovićev HDZ bi dobio četiri mandata. Očito je da nekome ne odgovara da ujedinjena desnica dobije toliko mandata i žao mi je što nisu išli svi zajedno. Onda sam odlučio dati jednak prostor svima, a nekome to smeta jer si je umislio da ima ekskluzivan pristup ‘Bujici’, rekao je Bujanec.

Naglasio je kako je otvoren za sve i žao mu je što neki pojedinci nisu prepoznali snagu zajedništva.

”Umjesto da se bave europskim izborima, sada će kontinuirano neki pojedinci tražiti razloge za neuspjeh koji im predstoji na izborima, a garancija uspjeha bio je zajednički nastup koji zagovaram. Razjedinjenost desnice je njihova stara bolest. Svi desni komentatori, pa čak i lijevi znaju matematiku, a ona glasi da na desnici postoji bazen od 150 000 do 200 000 glasova. Učinio sam svojim utjecajem sve da dođe do zajedničkog nastupa kompletne desnice na europskim izborima. Ta dva mandata koja bi desnica dobila bi sutra na parlamentarnim izborima bilo 20 , a netko se zalaže da nitko ne dobije ništa”, rekao je.



Bujanec tvrdi kako svjetonazorski podržava sve opcije na desnici.

”To je zato što nema nikakve razlike između onoga što priča moj prijatelj Hasanbegović ili moja prijateljica Ruža Tomašić. Međutim, činjenica je da postoje neke strukture kojima je u interesu da desnica ide razjedinjena. I, dakle, tko ima koristi od toga – to je pitanje na koje me zanima odgovor. A što se tiče ‘Bujice’, ona je otvorena za sve koji promoviraju suverenistički domoljubni svjetonazor Neću se uopće spuštati na nečiju razinu jer na kraju krajeva vidjet će se nakon europskih izbora tko je bio u pravu, rekao je Bujanec.

Razočaran je jer je započela europska kampanja, a neki se ljudi bave samim sobom umjesto da se bave europskim temama.

”Bave se sami sa sobom, umjesto da se brinu o tome kako uzeti dva mandata i onda bi htjeli uređivati ne samo ‘Bujicu’ nego i portale i druge medije. Ja moju emisiju uređujem onako kako želi moja publika, a ne kako će to meni reći bilo koji političar”, naglasio je.

”Zamislite samo tjedan dana prije europskih izbora na Bleiburgu otužne situacije: predstavnici raznih desnih frakcija s mržnjom će gledati jedni na druge, umjesto da se ozbiljno pozabave onima koji su tu komemoraciju htjeli zabraniti. To je ta tužna slika hrvatske desnice. Izgleda da i na desnici, po najnovijem, vrijedi ona stara ‘Malo nas je, al smo govna”’, zaključio je Bujanec.

Sporna objava je s navedene Facebook stranice u međuvremenu uklonjena.

U izjavi za Dnevno u ime stranke Neovisni za Hrvatsku Zlatko Hasanbegović kazao je da njihova stranka uopće nema podružnicu u Sesvetama. Hasanbegović nam je rekao da doista ne zna o čemu se radi, a čak se i uvidom na službene stranice vidi da se i grb stranke u objavi na Facebooku razlikuje od onog na službenim stranicama stranke.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI