Branko Roglić: ‘Ne širimo paniku, ali robu Agrokoru ne dostavljamo’

Borna Filic/PIXSELL

'Nama duguju relativno malo, tek 5 ili 6 milijuna kuna. Vidjeli smo kamo to sve ide, pa smo prestali dostavljati robu Agrokoru', kazao je Roglić

Vlasnik Orbica Branko Roglić koji je najveći distributer u centralnoj i jugoistočnoj Europi, sam nam je potvrdio da je jedan od manjih vjerovnika Agrokora. Na pitanje je li on pokrenuo prisilnu naplatu od Agrokora, rekao je da ne zna.

“Mi do jučer to nismo sigurno uradili. Sada sam na putu, pa ne znam točno što su radili moji u upravi. Nama duguju relativno malo, tek 5 ili 6 milijuna kuna. Vidjeli smo kamo to sve ide, pa smo prestali dostavljati robu Agrokoru još u prosincu kako dug ne bi rastao” kazao je Roglić.

Na pitanje da bi pokretanje prisilne naplate dugova od Orbica mogao pokrenuti paniku i prisilnu naplatu svih dobavljača koji su dosad bili pod ručnom kočnicom i čekali rasplet situacije, Roglić je dao dvojaki odgovor.

“Mi sigurno nećemo biti ti koji će pokrenuti paniku. Ali bojim se da će na kraju morati biti da se svatko bori za sebe – rekao je za 24sata.

U Agrokoru je inače bila prava drama nakon objave izjave Yuria Solovieva iz VTB banke da je Agrokor prikrivao pravi iznos duga. Neslužbeno doznajemo da će se Agrokor braniti time da se radi o metodološkim razlikama, a ne prikrivanju dugovanja. Izjava je došla usred pregovora sa Sberbankom koja je vlasnik VTB-a i ostalim bankama. Optužbe su iznimno ozbiljne, a očito će daljnje revizije morati pokazati radi li se i o kaznenoj odgovornosti ili pritisku u pregovorima.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI